Vene ja Norra ilmaportaalide prognoose vaadates tundub, et lähemad nädalad tulevad sooja ilmaga, aga sombused ja vihmased. Nii võib kasukad ja viltsaapad ära panna ning ühtlasi – kui veel ei ole – vihmavari välja otsida ja seda endaga muudkui kaasas kanda.

Venelaste Gismeteo andmetel on lähinädalatel Tallinnas päevasel ajal 2 kuni 10 kraadi sooja, enamasti 4–5 kraadi. Homseks prognoositakse küll päikesepaistelist ilma, kuid alates teisipäevast võib enam-vähem kaks nädalat järjest sadu oodata. Kui sadu tuleb öösel, siis võib see ka lumena alla tulla, enamasti aga vihmana. Märtsi lõpus on praeguse prognoosi järgi aga ka hulk päikesepaistelisi päevi ja sooja 7–10 kraadi.

Yr.no prognoos lähipäevade ilma kohta Tallinnas pole Gismeteo omast kuigi erinev, aga vihma tuleb norrakate andmete järgi veidi vähem:

Tartus on ilmamuster praeguse prognoosi järgi väga sarnane, ainult ei sooja on seal enamasti kraad-paar enam. Kahe nädala pärast on Tartus oodata 13-kraadise soojaga päikeselist ilma. Öösel on küll veel paari nädala jooksul omajagu öid, mil õhutemperatuur miinuspoolele langeb, kuid lund enam Lõuna-Eestis arvatavasti loota pole. Isegi kui lund sajab, kaob see ilmselt veelgi kiiremini, kui tuli.

Kuressaares ootab Gismeteo ja yr.no andmetel lähinädalail samuti kevadine ilm:

Kui tänasest rääkida, siis maanteeinfo teatel on pärastlõunal teekatted põhi- ja suurematel tugimaanteedel niisked või märjad. Ilmaprognoosi järgi on õhtul ja öötundidel pilves selgimistega peamiselt sajuta ilm. Kohati võib udu tõttu nähtavus teedel olla piiratud. Õhutemperatuur on nullilähedane ja teedel on seega soodsad tingimused libeduse tekkeks.

Sõidukijuhtidel tasub peale selle meeles pidada ka, et kui halva nähtavusega ja pimedal ajal asulavälisel teel hädapeatuda ja autost sõiduteele väljuda, siis peaks sõiduteel viibides kandma ohutusvesti.

Ilmateenistuse lähipäevade prognoos

Homme on riigi ilmateenistuse eilsetel andmetel sajuta ja nõrga läänekaare tuulega ilm. Õhutemperatuur langeb öösel -1 kuni -7 kraadini, päeval tõuseb 0 kuni 5 kraadini.

Esmaspäeval ja teisipäeval, mis on muide emakeelepäev, on ilm sajuta ja puhub nõrk läänekaare tuul. Teisipäeva õhtul tugevneb edelatuul rannikualadel puhanguti 15 m/s. Õhutemperatuur on öösiti -1 kuni -7, teisipäeva öösel paar kraadi kõrgem, päeviti 0 kuni 6 kraadi.

Kolmapäeva öösel liigub Läänemere põhjaosa kohalt Eestisse madalrõhuala lõunaserv, mis päeval eemaldub itta. Öösel alates Põhja-Eestist läheb sajule ja sadu levib üle maa. Sajab lörtsi ja vihma, pealelõunal sajuhood lakkavad. Puhub mõõdukas edela- ja läänetuul. Õhutemperatuur on öösel -1 kuni 3, päeval 4 kuni 9 kraadi.

Neljapäeval on sajuta ilm. Puhub mõõdukas loode ja läänetuul. Õhutemperatuur on öösel -1 kuni 3, päeval 4 kuni 9 kraadi.

Reede öösel kõrgrõhuala eemaldub ja päeval läheneb Läänemerelt uus madalrõhulohk ja mitmel pool sajab vähest vihma. Puhub mõõdukas, rannikul tugev edelatuul. Õhutemperatuur on öösel -1 kuni 3, päeval 3 kuni 7 kraadi.