Aga see-eest saab valgel ajal taas jalgratta välja ajada, sest eks jäätunud laigud sulavad ära ja vähem uljad ratturid pääsevad samuti liikuma.

Aga ettevaatlik tuleb teede peal olla, sest praegusel ajal selgineva taeva all olgu öösel või päeval võib teepinna temperatuur kiiresti nullini või alla selle langeda.

Ka eilsel soojal päeval, mil Tallinnas märgiti maksimumiks +6, olid õhtul vähem sõidetud teed hõbedaselt läikimas.

Pikemaajalise õhuvoolu sooja ookeani kohalt kindlustavad Põhja-Atlandil tekkivad tsüklonid, mis kõik teel Euroopa põhjalaiuste poole.

Kõige ägedam nende reas näib kujunevat esmaspäeval Assoori kõrgrõhuala läänetiival liikuva sooja õhu ja Labradori hoovuse kohal liikuva külma õhu kohtumisel. Eilse õhtuste arvutuste kohaselt süveneb see tsüklon ja rõhk selle keskmes langeb orkaanide skaalal võrdse 3. - 4. kategooria orkaani tasemele. Tormitsüklon liigub teisipäeval-kolmapäeval üle Fääri saarte Norra ranniku poole.

Kolmapäeval on tõenäoliselt ka Läänemerel õhurõhugradient nii suur, et lõunatuul võib tormilähedaseks paisuda. Neljapäevast juba hääbumise staadiumis olev tsüklon saabub arvatavasti lõpuks ka Läänemerele, kuid pole siis enam ohtlik.

Õhk jahtub pikkamööda ja vihm ning lörts võib järgmiselt nädalavahetusel ka lumeks muutuda. Kuid see muutus on üürike, sest uued tsüklonid on uue soojaga lähenemas.

Võib-olla läheb külmemaks kuu teisel poolel, kui Venemaa põhjalaiustele saabuv külm õhk jälle võimsale kõrgrõhualale arenemistingimused loob.

Täna päeval on pilves selgimistega ilm. Hommikupoolikul püsib kohati udu. Kohati võib sadada veidi. Puhub edela- ja lõunatuul 4-10 m/s, õhtu poole saartel ja läänerannikul puhanguti kuni 14 m/s. Õhutemperatuur on 0 kuni +4 kraadi.

Öösel on pilves selgimistega ilm. Vastu hommikut hakkab alates saartest sadama lund, lörtsi, saartel ka vihma. On jäiteoht! Puhub lõunatuul 5-12, saartel ja rannikul puhanguti kuni 16 m/s.
Õhutemperatuur on 0 kuni -5, saartel ja läänerannikul kuni +2 kraadi. Homme päeval on pilves ilm. Lörtsi- ja lumesadu levib üle mandri itta, Lääne-Eestis läheb sadu üle vihmaks. Püsib jäiteoht! Puhub lõuna- ja edelatuul 5-12, rannikul puhanguti 14 m/s, õhtul tuul nõrgeneb. Õhutemperatuur on -1 kuni +3, saartel kuni +5 kraadi.

Ööl vastu pühapäeva on enamasti pilves ilm. Mitmel pool sajab vähest lund, lörtsi, Lääne-Eestis ka vihma. On jäidet! Puhub edelatuul 4-9 m/s. Õhutemperatuur on 0 kuni +4, Kagu-Eestis kuni -3 kraadi.

Pühapäeval on enamasti pilves ilm. Mitmel pool sajab vähest lörtsi, Lääne-Eestis ka vihma. On jäidet! Puhub edela- ja lõunatuul 5-11, õhtupoolikul saartel ja rannikul puhanguti 14-16 m/s. Õhutemperatuur on -1 kuni +4 kraadi.

Ööl vastu esmaspäeva on samuti pilves ilm. Kohati sajab veidi. Puhub lõunatuul 5-12, saartel ja rannikul puhanguti kuni 16 m/s. Õhutemperatuur on Lääne-Eestis -1 kuni +3, Ida-Eestis 0 kuni -4 kraadi.

Esmaspäeva on samuti pilves ilm. Hommikul hakkab alates Lääne-Eestist sadama lund ja lörtsi, sadu levib itta. Päeva jooksul Lääne-Eestis läheb sadu üle vihmaks. On jäidet! Puhub lõunatuul 5-12, saartel ja rannikul puhanguti kuni 16 m/s, pärastlõunal pöördub tuul edelasse ja nõrgeneb. Õhutemperatuur on -2 kuni +2, saartel kuni +4 kraadi.