Homne öö on eemalduva kõrgrõhuharja mõjul sajuta. Tuul pöördub lõunasse ja pisut tugevneb. Õhutemperatuur on öösel 3 kuni 9, sisemaal võib maapinna lähedal nullini langeda. Päevaks jõuab Skandinaaviasse madalrõhkkond ja selle idaserva mööda jõuab vihmapilvede vöönd hommikuks Saaremaale ja Hiiumaale ja päeva jooksul liigub ka üle Mandri-Eesti sajuhooge. Tuul on mõõdukas, pöördub päeval edelasse, õhtul läänekaarde. Õhusooja on 14 kuni 18, Ida-Eestis kuni 20 kraadi, sajupilvede all langeb 12 kraadini.

Laupäeva öö on sajuta. Tuul vaibub. Hommikuks pöördub kagusse ja hakkab tugevnema. Õhutemperatuur on öösel 2 kuni 8, maapinna lähedal langeb nulli ümbrusse. Päevaks jõuab Lõuna-Rootsi madalrõhkkond, muutub ägedamaks ja selle lohk ühes vihmapilvedega kandub üle mere. Pärastlõunal jõuab vihm Eesti edelaserva ja õhtul laieneb üle Mandri-Eesti. Kagu- ja idatuul tugevneb 5-11, saartel puhanguti 15 m/s, õhtul Saaremaal edelatuul iiliti kuni 20 m/s. Õhutemperatuur on 14 kuni 19 kraadi. Kui saju liikumine aeglasem on, siis jõuab Ida-Eestis üle 20 kraadi tõusta.

Pühapäeval eemaldub madalrõhkkond piki Botnia lahe rannikut põhja ja selle mõju järk-järgult nõrgeneb. Öö hakul sajab meil vihma. Pärast keskööd lääne poolt alates taevas selgineb ja sadu lakkab. Tugeva edelatuule puhangud ulatuvad 15, saartel ja rannikul kuni 20 m/s. Päeval on kohatisi vihmahooge. Edelatuul pisut taltub, kuid puhangud ulatuvad ikka 15 m/s. Õhutemperatuur on öösel 6 kuni 10, päeval 13 kuni 18 kraadi

Esmaspäevaks tugevneb kõrgrõhkkond ja ilm on enamasti sajuta. Edela- ja lõunatuul püsib võrdlemisi tugev. Õhutemperatuur on öösel 4 kuni 10, päeval 18 kuni 21, rannikul kuni 15 kraadi.

Teisipäev püsib kõrgrõhkkonna servas sajuta. Puhub mõõdukas lõuna- ja kagutuul. Lõunavoolus lisandub soojemat õhku. Õhutemperatuur on öösel 8 kuni 13, päeval 22 kuni 25, meretuulega rannikul kuni 16 kraadi.

Kolmapäeval jõuab Norra rannikule uus madalrõhkkond ja selle aktiivsusest sõltub ka meie ilm. Kui see jõuliselt üle Skandinaavia ja Läänemere laieneb, siis võib madalrõhulohk ühes sajuhoogude ja äikesega üle Eesti liikuda ja suvise sooja meilt minema lükata. Kui kõrgrõhkkonna serv visalt vastu päev, tuleb päev veel palav.

Neljapäevaks vahetub õhumass juba suure tõenäosusega jahedama vastu. Kohatine hoovihma võimalus püsib. Läänekaare tuul on mõõdukalt tugev. Õhutemperatuur on öösel 7 kuni 12, päeval 14 kuni 19 kraadi.