Venemaa lõunapoolsetelt aladelt jõuab laupäevaks Ida-ja Kagu-Eestisse soe õhumass. Pühapäeval jõuab soe kõikjale Eestisse ning praeguste prognooside kohaselt on soe vähemalt järgmise nädala lõpuni, ütles EMHI valvesünoptik Delfile.

Oodata on nii äiksevihma kui ka tavalist vihma ning sellega seoses kohatist temperatuuri langemist. "Hoo- ja äiksevihmad püsivad terve järgmise nädala," rääkis valvesünoptik.

Idast tulev soe õhumass ulatub lausa Soome keskosani ning toob ka põhjanaabritele üle 20-kraadise sooja.

Kolmapäeval kaugeneb madalrõhkkond Karjalasse ja laussadu öö hakul eemaldub. Päeval võib aga arenevatest rünksajupilvedest mõnes kohas hoog vihma tulla. Tuul puhub öösel edelast ja on võrdlemisi tugev, päeval läänekaarest ja nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel 3 kuni 8, päeval 12 kuni 16, tuulele avatud rannikul kuni 10 kraadi.

Neljapäeval õhurõhk tõuseb ja lääne suunalt tugevneb kõrgrõhkkonna mõju. Ilm on sajuta ja nõrga tuulega. Õhutemperatuur on öösel 1 kuni 6, maapinna lähedal langeb 0 kraadi ümbrusse, päeval 11 kuni 16 kraadi, meretuulega rannikul 10 kraadi ümber.

Reede jääme lääne – idasuunalisse kõrgrõhuvööndisse, ilm on sajuta ja rahulik. Temperatuur langeb öösel õhus 0 kuni +5 kraadini, maapinnal on öökülmaoht, päeval on sooja 12 kuni 17 kraadi.

Laupäeval eemaldub kõrgrõhkkond Venemaale, kuid hoiab oma lääneserva veel Eesti kohal. On sajuta. Puhub nõrk idakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 2 kuni 6, päeval tõuseb 14 kuni 19 kraadinini.

Pühapäeva öö möödub veel kõrgrõhkkonna servaalal sajuta, kuid päeval läheneb lõuna poolt madalrõhulohk ning päeva jooksul suureneb hoo ja äikesevihmavõimalus. Puhub nõrk või mõõdukas idakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 6 kuni 12, päeval 19 kuni 24, rannikul kohati 15 kraadi.

Esmaspäeva öö on sajune, päeval hoovihma ja äikese võimalus püsib. Tuul on muutliku suunaga. Õhutemperatuur on öösel 8 kuni 14, päeval 18 kuni 23, rannikul kohati 13 kuni 15 kraadi.

Teisipäeval jääme ebamäärasesse rõhuvälja. Öö on suurema sajuta, kuid päeval on mitmel pool hoovihma. Puhub nõrk idakaare tuul. Sooja on öösel 6 kuni 12, päeval 17 kuni 23, rannikul kohati 14 kuni 16 kraadi.