„Ilm läheb tasapisi soojemaks, ta on juba homme natukene soojem. Kui täna jääb temperatuur enamasti alla 20 kraadi, siis homme võib päevane temperatuur olla juba 16–22 kraadi. Homme peaks olema oluliste sademeteta ilm ja päikest on ka,“ sõnas sünoptik.

Esmaspäev tuleb tema sõnul samuti kuiv ja üsna päikeseline päev, mis toob 17–23 kraadi sooja. „Selline tavapärane suveilm,“ hindas sünoptik.

Teisipäeval ja kolmapäeval võib vihma tulla ning vihmapilve all on veidi jahedam, kuid kus parasjagu ei saja, võib temperatuur ikka 20 kraadi ringis olla. „Ta päris külmaks ei lähe,“ sõnas sünoptik, kelle kinnitusel pole senist kõledust juuli esimestel päevadel enam oodata. „Praegu on olnud normist madalam temperatuur, nüüd peaks normi jällegi minema. Ma arvan, et see soe on selline tuntavam.“

Neljapäev ja reede on sünoptiku sõnul prognoosi järgi taas kuivemad ning üsna soojad. „Enamik Eestist saab neljapäeval 20 kraadi tunda või isegi rohkem, 22–23 kraadi, reedel võib anda isegi kuni 25–26 kraadi sooja,“ lausus sünoptik. Ta lisas siiski, et nädalakaugune prognoos võib veel muutuda.

Lääne-Euroopasse jõuab praeguste andmete järgi tuleval nädalal võimas kuumalaine, mis toob sinna üle 35-kraadise temperatuuri. Osa sellest soojast tuleb ka laia kaarega üle Skandinaavia Soome ja Baltimaadesse. Kui rõhkkondade asetus ei muutu, siis on Eestis tuleval nädalavahetusel 25–26 kraadi sooja. Hetkel on tõenäosus selleks 50–60 protsenti.

„Kõrgrõhkkonna serva mõõda tuleb kõigepealt soe Skandinaaviasse ja järgmise nädala lõpuks peaks see ka meile siia teisele poole Läänemerd ja Baltimaadesse jõudma, siis võiks meil ka siin päevane temperatuur 25 kraadi ringis olla,“ selgitas sünoptik. „Eks me vaatame, kas ta nii ka päriselt läheb.“