Homme ja neljapäeval katab kõrgrõhuala Euroopa põhjaosa, Kesk-Euroopas valitseb aga madalrõhuala. Eesti jääb maapinnalähedastes õhukihtides kahe rõhuala piirimaile.

Kõrgemates õhukihtides on aga kõrgrõhualal kindel ülekaal ning seetõttu on ilm sajuta. Ööd on enamasti selged, päevasel ajal küll tekib pilverünki, millel aga rünksajupilvede arenemiseks napib niiskust. Saju võimalus jääb alla 25%. Tuul puhub valdavalt idakaarest ja ulatub päeval puhanguti 12 m/s, neljapäevaks tuul raugeb ja on muutliku suunaga. Õhutemperatuur on öösel 11..16, päeval sisemaal 24..28°C, meretuulega rannikul on jahedam.

Reedel suundub üle Nordkapi Venemaa põhjaalade suunas madalrõhkkond ja selle lohk riivab ka Soome lahe ümbrust. Öö ja hommikupoolik on sajuta, pärastlõunal sajab kohati hoovihma (tõenäosus 25-50%). Öö on rahulik, päeval tugevneb edela- ja läänetuul 5-12 m/s, õhtu poole pöördub tuul järk-järgult loodesse. Õhutemperatuur on öösel 12..17, päeval 21..26°C, õhtul ilm jaheneb.

Laupäeval madalrõhulohk eemaldub. Öösel ja hommikupoolikul võib kohati hoovihma sadada. Suuremal osal Eestist on aga päev põhiliselt sajuta (saju tõenäosus 25%, Eesti idaservas 50% ümbruses). Tuul pöördub põhjakaarde ning tugevneb puhanguti 12, saartel võimalikud puhangud kuni 15 m/s. Õhutemperatuur on öösel 10..15, päeval 16..20°C.

Pühapäeval jääb Eesti läänepoolse kõrgrõhkkonna ja ida pool oleva madalrõhkkonna piirimaile. Kohati sajab hoovihma (saju võimalus 25%, Ida-Eestis veidi suurem). Puhub põhjakaare tuul puhanguti 12, saartel ja põhjarannikul 15 m/s. Õhutemperatuur on öösel 8..13, päeval 15..20°C.

Esmaspäeva öösel on Eesti kohal kõrgrõhuhari. Ilm on sajuta. Tuul nõrgeneb ja pöördub läänekaarde. Õhutemperatuur on 5..10, maapinna lähedal langeb kohati 0°C ümbrusse, rannikul on mahedam. Päeval läheneb Soome poolt madalrõhulohk ja ka Eestisse jõuab vihmahooge, suurem on võimalus õhtu poole. Läänekaare tuul tugevneb. Õhutemperatuur on 16..21°C.

Teisipäeval madalrõhulohk eemaldub. Siin-seal sajab hoovihma. Tuul pöördub põhjakaarde ja rahuneb. Õhutemperatuur on öösel 6..11, päeval 13..18, Lõuna-Eestis kuni 21°C.