Homme liigub võrdlemisi aktiivne madalrõhkkond Islandi alt Norra ranniku suunas ja laieneb üle Põhja-Euroopa. Päeval tekib Botnia lahe kohal uus osatsüklon ja surve Läänemere ümbrusele suureneb. Eestis aeg-ajalt sajab - lääne pool enam vihma, idapoolsetes maakondades põhiliselt lörtsi. Õhtupoolikul läheb sadu kõikjal üle vihmaks ja alates saartest sadu hõreneb ja nõrgeneb. Tuul on öösel rahulikum ning puhub lõunakaarest, päeval tugevneb edela- ja läänetuul puhanguti 14, rannikul 17 m/s. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni +5, päeval +1 kuni +6 kraadi.

Laupäeval eemaldub madalrõhkkond üle Soome Valgele merele ja selle edelaservas sajab meil mõnes kohas veidi vihma, sekka ka lörtsi. Tihedam võib sadu õhtupoolikul olla. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel 0 kuni +5 kraadi.

Pühapäeval jääb madalrõhkkond Valge mere äärde tiirlema, kuid selle kauge edelaserv ulatub veel Eestini. Öösel sajab lörtsi. Öö hakul puhub nõrk edelatuul, pärast keskööd pöördub saartest alates loodesse. Päevaks lisandub külmemat õhku. Sajuhood tulevad lörtsi ja lumena. Tuul pöördub kõikjal loodesse ja tugevneb. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel -3 kuni +2 kraadi.

Esmaspäeva öösel liigub üle Eesti lauge kõrgrõhuhari. Saju võimalus väheneb. Tuul pöördub läänekaarde ja lühiajaliselt nõrgeneb. Õhutemperatuur langeb mandri sisealadel -1 kuni -6-ni, saartel ja läänerannikul jääb üle nulli. Päevaks liigub Läänemere äärde uus aktiivne osatsüklon. Tänastel andmetel liigub tsüklon kas üle Eesti või üle Liivi lahe itta. Tsükloni eel tugevneb kagutuul. Lume- ja lörtsina algav sadu läheb Edela-Eestis üle vihmaks ja õhutemperatuur tõuseb seal veidi üle nulli. Mandri sisealadel jääb õhutemperatuur 0 kuni -3 kraadi piiresse.

Teisipäeval madalrõhkkond eemaldub ja päeval jõuab juba uus Läänemerele. Siin-seal sajab lörtsi, tihedam on sadu öö hakul ja taas õhtupoolikul. Puhub mõõdukas läänekaare tuul. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel -3 kuni +3 kraadi. Kui loodevoolus saabuv külmem õhumass laialdasema ala Eestist hõlmab ja taevas paariks tunniks selgineb, siis langeb õhutemperatuur kohati ka alla -5 kraadi.

Jõulupühade ajal on ilm muutlik. 24. detsembril liigub Skandinaaviast Läänemere suunas uus madalrõhkkond. Tsükloni trajektoori arvutused on seni aga vastuolulised. Kiiresti üle Soome või Eesti liikuva keerise korral tuleb meie jõululaupäev tiheda vesise saju ja väga tugeva läänekaare tuulega ning õhutemperatuur tõuseb kas üle nulli või nulli ümbrusse. Sel juhul neljapäeval ilm rahuneb ja muutub külmemaks ja talvisemaks. Kui aga õhuvool üürikeseks aeglustub, siis võib kolmapäevaks kõrgrõhuhari tugevneda ning hoida ilma kargema ja rahulikumana ning termomeetrinäidud jäävad siis miinuspoolele.

Kuid järgnev jõulu esimene püha (25.12.) on sel juhul tugeva tuule, saju ja tõusva õhutemperatuuriga.