Homseks liigub arktiliste alade kohal tekkinud kõrgrõhkkond Skandinaavia põhjaossa ja selle serv laieneb lõuna poole, kirjutab ilmateenistus oma nädalaprognoosis. Soome lahe ümbruses püsib madalrõhuvööndi põhjaserva mõju ja seetõttu püsib meil kohatiste sajuhoogude tõenäosus üle 50 protsendi, idapoolsetes maakondades võib tulla ka lumekruupe. Kirdetuule puhangud on Soome lahel veel tugevad, päeval tuul tasapisi nõrgeneb. Õhutemperatuur langeb öösel -2 kuni +5-ni, päeval on sooja 4 kuni 8 kraadi, pärastlõunal õhutemperatuur langeb.

Reedel muutub kõrgrõhkkond jõulisemaks ja saju võimalus on väiksem. Puhub mõõdukas põhjakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel -2 kuni +3, selgineva taeva all võib veel paar kraadi madalamale langeda, päeval on +3 kuni +6 kraadi.

Laupäeval tugevneb uus kõrgrõhkkonna kese tõenäoliselt Läänemere lõunaosa kohal. Saju tõenäosus on enamasti väike. Tuul on nõrk. Õhutemperatuur on öösel -5 kuni +1, tuulepealsel rannikul kuni +4, päeval 4 kuni 8 kraadi.

Pühapäeval liigub madalrõhuala Skandinaaviast Lõuna-Soome. Sadu jõuab hommikuks Saaremaale ja Hiiumaale ning laieneb päeval üle Mandri-Eesti ja sekka tuleb sekka ka lörtsi. Kagu- ja lõunatuul tugevneb. Õhutemperatuur on öösel Lääne-Eestis +3 kuni +7, Ida-Eestis -3 kuni +2, päeval 2 kuni 6, Lääne-Eestis tõuseb 10 kraadi ümbrusse.

Esmaspäeval liigub seesama madalrõhkkond üle Soome lahe idaosa kagusse. Sajab vihma, öösel ja hommikul pole Ida-Eestis välistatud ka lörts. Puhub mõõdukas lääne- ja loodetuul, päeval pöördub tuul kagusse ja tugevneb õhtul. Õhutemperatuur on ööpäeva ringi +5 kuni +11 kraadi.

Teisipäeval kihutab uus tsüklon Skandinaaviast üle Lõuna –Soome Venemaale. Sajab enamasti vihma. Puhub tugev kagutuul, päeval pöördub tuul läände- ja loodesse ning paisub merel tormiseks. Õhutemperatuur on öösel Lääne-Eestis 6 kuni 11, Ida-Eestis 0 kuni +5, päeval üle Eesti 8 kuni 12 kraadi.

Kolmapäeval  jääb Eesti kahe madalrõhuala vahele, kuid õhtuks ulatub Läänemerelt saartele juba uue madalrõhuala serv. Sajuhooge on harvem ja need on nõrgemad, samuti nõrgeneb Lääne- ja loodetuul. Õhutemperatuur on öösel +2 kuni +6, päeval +4 kuni +10 kraadi.