Neljapäeval on Eesti kohal kõrgrõhuala, mis jääb paika ka reedeks. Ilm on neil päevil sajuta, öösel võib kohati tekkida udu. Tuul puhub neljapäeval läänekaarest 1-6 m/s, päeval kuni 8 m/s. Reedel enamasti kirde- ja idakaarest 1-7 m/s. Sooja tuleb neljapäeva öösel 4 kuni 9, päeval 15 kuni 21 kraadi, reede öösel 5-11 ja päeval 16 kuni 22 kraadi.

Laupäeval, 23. juunil läheneb Briti saartelt meile madalrõhkkond, mille idaserv ulatub päeval Läänemerele. Samal ajal möödub meist lõuna poolt Venemaale tsüklon. Selle tsükloniga seotud pilvesüsteem võib ühineda läänepoolse madalrõhualaga ja siis tuleb Lõuna- ja Lääne-Eestis olla valmis kohati pikemaajaliseks vihmasajuks. Kõige väiksem on vihmavõimalus Kirde-Eestis.

Laupäeva öö on sajuta. Hommikul alates edelast pilvisus tiheneb ning päeval sajab mitmel pool hoovihma. Saju võimalus on suurem Lääne- ja Lõuna-Eestis. Puhub idakaare tuul 1-8 m/s. Sooja on öösel 6 kuni 13, päeval 16 kuni 22 kraadi.

Pühapäeval, 24. juunil ulatub madalrõhulohk üle Eesti Venemaale ja jaanipäev on mitmel pool vihmahoogudega. Puhub mõõdukas edelatuul. Sooja on öösel 8 kuni 13, päeval 15 kuni 20 kraadi.

Nädala algul liigub madalrõhuala kese aegapidi Läänemerele ja Eesti jääb esmaspäevast kolmapäevani madalrõhuvälja, kus võivad omakorda areneda väiksemad aktiivsemad tsüklonid. Ilm on vihmane ja suve kohta jahe. Esmaspäevast kolmapäevani sajab mitmel pool vihma, veidi kuivem on teisipäev. Sooja on öösel 7 kuni 12, päeval 15 kuni 20 kraadi.