Norrakate kümne päeva jagu ette ulatuv Tartu ilmaprognoos räägib, et temperatuurid võtavad kindla kursi allapoole nulli tuleval teisipäeval. Kui teisipäeva öösel on alles sula, siis keskööks on temperatuuripügal langenud -9 kraadini.

Kolmapäevast laupäevani on aga hommikuti külma juba kuni -16 kraadi. Samas oleks õhus justkui terake kevadet, sest päeval tuleb päike välja ja temperatuur tõuseb kümne kraadi võrra, kuid sulaks siiski ei lähe.

Suusatamise mõttes kehv on mõistagi see, et külm tuleb pigem selge taeva kui sademetega ning lumelisa oodata ei ole – tuleb loota lumemeistrite ja -kahurite peale.

Eesti ilmateenistuse sünoptikud nii julgelt külma ei luba ja räägivad vastuolulisest ilmapildidst, kuid näevad see-eest vastupidiselt norrakatele kolmapäevaks ette tiheda lume- ja lörtsisaju võimalusest.

Reedel (12.02.) suundub lõunavoolus üle Eesti Soome madalrõhuvöönd, milles arenev osatsüklon muutub päeva jooksul aktiivsemaks. Sajab enamasti lörtsi, mandril ka lund, saartel ja ka kohati ka Eesti idapoolses osas võib sekka ka vihma tulla. Tuul puhub öösel enamasti kagust, saartel ja läänerannikul läänekaarest ja on mõõduka tugevusega, päeval pöördub kõikjal edelasse ja läände ning tugevneb puhanguti 15 m/s. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel -1..+2°C.

Laupäeva (13.02.) öösel sajab eemalduva madalrõhkkonna järel lund ja lörtsi. Edela- ja lääntuul nõrgeneb ja pöördub hommikuks lõunasse. Õhutemperatuur on -4..+1°C. Päeval tugevneb idapoolse kõrgrõhkkonna mõju. Mõnes kohas sajab veidi lund ja lörtsi. Puhub mõõdukas lõunakaare tuul. Õhutemperatuur on 0..+2°C.

Pühapäeval (14.02.) laieneb Kesk-Euroopast madalrõhkkonna serv Läänemere kohale. Kohati sajab lörtsi või lund. Puhub tugev kagutuul. Õhutemperatuur on öösel 0..-5, päeval 0..+2°C.

Esmaspäeval (15.02.) ulatub madalrõhkkond servaga Eesti kohale. Sajab lörtsi ja lund, Lõuna-Eestis võib päeval ka vihma tulla. Idakaare tuul tugevneb. Õhutemperatuur on öösel -2..+1, päeval 0..+2°C.

Teisipäeval (16.02.) läheneb lõuna poolt uus madalrõhkkond ja võib päeva peale mõjusamaks muutuda. Sajab lörtsi ja lund, õhtu poole muutub sadu tõenäoliselt laialdasemaks. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel -2..+2°C.

Kolmapäevaks (17.02.) on prognoospilt vastuoluline. Kui lõunapoolne madalrõhkkond suudab põhja poole tungida ja Eesti idapiiri tagant möödub, siis toob see meile tiheda lörtsi- ja lumesaju ning tõstab kirdetuule tugevaks ning temperatuur on 0°C lähedane võib napilt miinuspoolel. Kõrgrõhkkonna jõulisemal tugevnemisel on saju võimalus väiksem ja ilm külmem.