Keskmine õhutemperatuur kogu kuu lõikes tuleb tõenäoliselt pikaajalisest keskmisest (-2,2 kuni +0,2) kõrgem. Sademeid on normi (norm 28..44 mm) piires, seisab ilmateenistuse kuuprognoosis.

Kuu algul on ilm rahulikum, sajab nii vihma kui lörtsi ja õhutemperatuur püsib enamasti üle nulli. 5.-7. märtsini on õhumass jahedam, sajuhooge hõredamalt ning laiguti selgineva taeva all langeb õhutemperatuur öösiti alla nulli, päeval aga tõuseb taas üle nulli.

Alates 8. märtsist on ilm väga muutlik. Atlandil tugevnev edela-kirdesuunaline tugevate tuulte vöönd suundub edasi Põhja-Euroopasse ning kiires õhuvoolus liiguvad Atlandilt aktiivsed madalrõhkkonna üle Skandinaavia, toovad algul kaasa sooja ja niisket õhku. Mõnel päeval võib õhutemperatuur tõusta kuni 8-9 kraadini. Eemalduvate madalrõhkkondade järel asendub soojus külmema õhumassiga ja õhutemperatuur langeb alla nulli. Külmalained on aga lühiajalised, sest ookeanilt liigub üha uusi keeriseid Põhja-Euroopasse. Kiiresti muutuva ilma lahutamatuks osaks on tugevnev tuul.

Kuu keskpaik on tugevneva kõrgrõhkkonna toel tõenäoliselt kuivem, aga võrdlemisi mahe. Vaid öösiti langeb temperatuur selgineva taeva all alla nulli.

Kuu viimasel kolmandikul võivad Atlandi madalrõhkkonnad taas aktiivseks muutuda ning suunata üle Läänemere ümbruse ookeanilt kaasatoodud soojust ja niiskust. Lühiajalised külmalained võivad kesta vaid üks kuni poolteist ööpäeva.