Ilmateenistuse teatel pärines neljapäevane vihm ja jäätuv vihm kaugetelt lõunalaiustelt. Juba mitu päeva on Vahemere idaosas, rääkimata Punase mere ümbrusest, valitsenud väga soe õhk. Aeg-ajalt on nii Kreetal kui kui Türgi Vahemere kuurortides õhutemperatuur tõusnud 25..28 kraadini. Eilatis ja Hurghadas on neil päevil maksimum olnud kõrgemal kui 30 kraadi. Osa sellest kuumuses rebis tänu Venemaal püsinud kõrgrõhualale teele põhja poole ja rikkus meie karge ja päikselise ilma.

Ülemäärane soe jahtus pikal teel Musta mere äärest ning saime talvisele ajale vastavalt jäätuva vihma. Ka reedel on veel lõunast saabunud õhk kohal ja liiklusele ohtlik aeg kestab ka laupäeval. Õhu jahtumise käigus sajab nii lund, lörtsi kui vihma, kuid ka jäätuv vihm või jäide on tõenäoline.

Siis peaks ilmakujundamise enda kätesse haarama tavapärasem tegija ning pühapäeval satume Norra merele jõudnud tsükloni serva. Tsükloni vana kese jääb tõenäoliselt Norra merele hääbuma, kuid Skandinaavial võib tekkida uus kiiresti süvenev kese. Sel juhul on esmaspäeval tugeva edelatuulega vihmane ilm. Kui aga tsüklon jääb hääbuma Norra merele ja liigub piki Norra rannikut põhja poole, jääb õhutemperatuur veel pikaks ajaks nullilähedaseks ning aeg-ajalt sajab peamiselt lörtsi.

Kuna õhk tsükloni ümber aegamisi jahtub, on taeva selginedes maapinna ja teede jäätumise tõenäosus suur. Raske on järgmise 7 ööpäeva ilmast midagi lohutavat leida, kuid märts on juba lähedal. Ehk on aeg normaalseks märtsiks, kus külmad ööd, kuid päeval päikest palju.

Ilmateenistuse sünoptik Merike Merilain prognoosib:

Reede öösel on enamasti pilves ilm. Mitmel pool sajab lörtsi ja lund, kohati ka vihma. Paiguti on udu ja jäiteoht! Puhub kagu- ja lõunatuul 3-9 m/s. Õhutemperatuur on -2..+1°C. Päeval on enamasti samuti pilves ilm. Mitmel pool sajab lörtsi, vihma ja lund. Saju intensiivsus on suurem ennelõunal Ida-Eestis, pärastlõunal ka Lääne-Eestis. On jäiteoht! Puhub lõuna- ja kagutuul 2-8 m/s. Õhutemperatuur on -1..+2°C.

Laupäeva öösel pilves ilm püsib. Sajab lund ja lörtsi. Kohati on jäiteoht! Puhub kagu- ja lõunatuul 3-9 m/s. Õhutemperatuur on 0..-3, saartel kuni +1°C. Päeval on samuti pilves. Sajab lund ja lörtsi, Ida-Eestis võib tuisata. Kohati on jäiteoht! Puhub kagu- ja lõunatuul 6-11, Ida-Eestis puhanguti 14 m/s. Õhutemperatuur on -2..+1°C.

Pilves on ka pühapäeval. Aeg-ajalt sajab lund ja lörtsi, kohati tuiskab. Paiguti on jäiteoht! Puhub kagu- ja lõunatuul 7-12, puhanguti 15 m/s, saartel ja rannikul kuni 18 m/s. Õhutemperatuur on -3..+1°C. Päeval sajab aeg-ajalt sajab lund ja lörtsi, kohati tuiskab. Paiguti on jäiteoht! Puhub kagu- ja lõunatuul 7-12, puhanguti 15 m/s, saartel ja rannikul kuni 18 m/s, õhtupoolikul nõrgeneb. Õhutemperatuur on -1..+2°C.

Esmaspäeval pilves ilm jätkub, öösel sajab lund ja lörtsi. Puhub lõuna- ja edelatuul 5-11, öö hakul saartel ja rannikul puhanguti 15-17 m/s. Õhutemperatuur on -3..+2°C. Päeval: Pilves ilm. Sajab lund ja lörtsi, õhtul Kagu-Eestis ka vihma. Puhub lõuna- ja edelatuul 5-11 m/s. Õhutemperatuur on 0..+4°C.