Kolmapäeval liigub üle Skandinaavia põhjatipu madalrõhkkond ja selle lõunaserva mööda kandub Läänemere ümbrusse soojem õhumass. Tihedam pilvemass suundub üle Soome ja Karjala ning meie ilm püsib sajuta. Tuul puhub läänekaarest ja tugevneb päeval 5 kuni 12, põhjarannikul puhanguti 14 meetrit sekundis, õhtul jääb tuul nõrgemaks. Õhutemperatuur on öösel -1..+4, päeval 10 kuni 14 kraadi.

Neljapäeval liigub järgmine madalrõhkkond Skandinaavia põhjatipust Loode-Venemaa suunas ja selle servast võib ka Eestisse üksikuid vihmahooge jõuda. Edela- ja läänetuul tugevneb 7 kuni 12, puhanguti 15, loode- ja põhjarannikul 18 meetrini sekundis. Õhutemperatuur on öösel 0..+5, päeval 9 kuni 14 kraadi.

Reedeks tugevneb kõrgrõhuhari ning ilm on sajuta ja selgema taevaga. Tuul rahuneb ja puhub läänekaarest. Õhutemperatuur on öösel 0..+5, päeval 7 kuni 12 kraadi.

Nädalavahetuseks koondub tsüklonaalne tegevus Norra merele ja laieneb idaservaga üle Skandinaavia. Läänemere ääres pöördub õhuvool edelasse ja selles kandub meile kevadine soe.

Laupäeval nihkub kõrgrõhuhari küll Venemaa poole, kuid hoiab Eesti ilma veel sajuta. Tuul pöördub lõunakaarde ja on mõõdukas. Õhutemperatuur on öösel -1..+4, päeval 14 kuni 18 kraadi, meretuulega rannikul kuni 10 kraadi.

Pühapäeval on madalrõhkkonna mõju tugevam ja siin-seal sajab vihma. Puhub mõõdukas lõunakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 5 kuni 10, päeval 10 kuni 15 soojakraadi, selgema taeva all võib veel paar-kolm kraadi enam olla.

Esmaspäevaks (27.04.) võib õhurõhufoon tõusta ja kõrgrõhuhari tugevneda. Sel juhul on saju tõenäosus väike. Kui aga madalrõhkkonna mõjusfäär ikka Eestini ulatub, siis püsib kohatiste sajuhoogude võimalus. Õhutemperatuur on öösel 3..8, päeval 10..15°C. Kui õhuvool kiireneb ning lõunakaarest taas soojale lisa tuleb, siis tõuseb temperatuur veel kõrgemale.