Teisipäevani on Läänemere kohal maapinnalt kuni kõrgele atmosfääri välja arenenud kõrgrõhkkond. Selle vahetus läheduses on ilm meil kuiv. Öösiti on ülekaalus selge taevas. Õhutemperatuur langeb 2 kuni 8, maapinnal kohati 0 kraadi ümbrusse, uue nädala öödel 4 kuni 8 kraadini.

Päeval võib tekkida ka pilverünki, kuid valdavalt on ilm päikeseline. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga, vaid põhjarannikul puhub päeval veidi tugevam läänekaare tuul. Sooja on sisemaal 18 kuni 23 kraadi, uuel nädalal tegelikult isegi paar kraadi enam, vaid meretuulele avatud rannikul on jahedam, sooja 13 kuni 15 kraadi.

Kolmapäeval kõrgrõhkkond laguneb, kuid ilm püsib ikka sajuta ja rahulik. Öö on selge. Päeval muutuvad tingimused rünkpilvede arenguks soodsamaks, kuid vihma neist veel ei tule. Tuul on öösel muutliku suunaga, kuid päeval pöördub idakaarde. Õhutemperatuur on öösel 5 kuni 10, päeval 18 kuni 23 kraadi, meretuulega rannikul on jahedam.

Neljapäeval laieneb Lääne-Euroopast madalrõhkkonna kirdeserv Eestisse. Lisandub pilvi ja suureneb hoovihma ja päeval ka äikese tõenäosus. Idakaare tuul tugevneb. Õhutemperatuur on öösel 6 kuni 11, päeval 17 kuni 22 kraadi, põhjarannikul võib piiriks jääda 15 kraadi.

Reedel, 13. mail on 70-protsendise tõenäosusega Eesti kohal madalrõhulohk ja mitmel pool sajab hoovihma. Öösel puhub nõrk idakaare tuul, päeval pöördub tuul põhjakaarde ja tugevneb veidi. Õhutemperatuur on öösel 8 kuni 11, päeval 16 kuni 20 kraadi.