Keskkonnaagentuuri vaatlusväljakutel toimunud mõõtmiste põhjal saadi eile hommikul valge vaiba paksuseks Kirde-Eestis kuni 21 ja Kagu-Eestis kuni 36 sentimeetrit.

Ilmateenistuse andmetel nädala lõpusirgel suurt lumelisa tulemas ei ole ja ilm püsib tavapärasest soojem. Täna on Atlandi ookeanilt Briti saartele jõudnud uus madalrõhkkond, Ukraina kohal laiub aga ulatuslik kõrgrõhkkond.

Kõrgrõhkkonna serv ulatub Läänemereni ja tõkestab tsüklonil tee itta. Kuna tsüklon jääb Eestist kaugele, siis saju võimalus on meil väike. Õhk on aga veebruari kohta endiselt mahe ning termomeetrinäidud kerkivad päeval kõikjal plusspoolele.

Täna päeval on pilves selgimistega ilm. Kohati sajab vähest vihma või lörtsi. Puhub edela- ja lõunatuul 3-9, õhtul rannikul kuni 11 m/s. Sooja on kuni kolm kraadi.

Laupäeval jääb madalrõhkkond Briti saartel väheliikuvaks. Skandinaavia kohal tekib aga väike osatsüklon, mis liigub üle Põhjalahe ja Soome kirdesse. Samal ajal nihkub kõrgrõhkkond Ukrainast Uuralite kohale ja selle haare nõrgeneb Läänemere ääres. Olulist ilmamuutust see endaga kaasa ei too. Ilm on jätkuvalt suhteliselt sombune ja soe ning suuremad sajud jäävad meist endiselt kaugele.

Laupäeva öösel on peamiselt pilves ilm. Kohati on väheseid sademeid. On jäiteoht! Puhub edelatuul 3-9, öö hakul põhjarannikul kuni 11 m/s. Õhutemperatuur on -5 kuni +1 kraadi. Päeval on peamiselt pilves ilm. Kohati on väheseid sademeid. Püsib jäiteoht! Puhub edelatuul 3-9, pärastlõunal muutliku suunaga tuul 1-5 m/s. Õhutemperatuur on -1 kuni +3 kraadi.

Pühapäeval jõuab Norra merelt üle Skandinaavia Soome kohale uus ja kiiresti tugevnev kõrgrõhkkond ning selle meelevalda jäävad ka Baltimaad. Pilvkate hõreneb osaliselt ja ilm külmeneb. Külmatunnet võimendab omalt poolt veelgi tugevnev ida- ja kagutuul. Kõrgrõhkkonna mõju kestab kuni teisipäevani.

Pühapäeva öösel on pilves selgimistega olulise sajuta ilm. Tuul pöördub itta 3-7 m/s, hommikul tugevneb rannikul puhanguti 13 m/s. Õhutemperatuur on 0 kuni -6 kraadi. Päeval püsib pilves selgimistega olulise sajuta ilm. Puhub ida- ja kagutuul 5-11, saartel ja rannikul puhanguti 15, õhtul kuni 17 m/s. Õhutemperatuur on -1 kuni +1 kraadi.

Kolmapäevaks jõuab antitsüklon piki Euroopa idapiiri Ukraina kohale ning Läänemere ääres võtavad taas võimust läänest saabuvad madalrõhkkonnad. Üle veteväljade k andub me ie poole soojem õhumass ning ilm läheb nädala keskel uuesti sulale, suureneb ka saju võimalus.