Saabuval ööl läheneb madalrõhkkond ühes sajupilvedega ning vihm levib Liivi lahe ümbrusest ja Lõuna-Eestist edasi põhja-kirde suunas. Puhub tugev kirde- ja idatuul. Õhutemperatuur on 4 kuni 9 kraadi. Päeval liigub madalrõhulohk edasi Soome lahe poole. Ennelõunal on laialdaselt vihmahooge, pärastlõunal sadu järk-järgult lakkab. Tuul pöördub idakaarest lõunasse ja edelasse ning mandril nõrgeneb, vaid Eesti põhjaservas puhub jätkuvalt tugev ida- ja kirdetuul. Õhutemperatuur on meretuulega rannikul kuni 9, sisemaal 12 kuni 16, Lõuna-Eestis tõuseb 18 kraadi ümbrusse.

Kolmapäeva öösel on madalrõhkkonna mõjul veel sajuhooge laialdaselt. Puhub võrdlemisi nõrk lõunakaare tuul. Õhutemperatuur on 4 kuni 9 kraadi. Päeval tugevneb lõunapoolse kõrgrõhkkonna mõju ja saju võimalus on väiksem. Tuul pöördub läänekaarde ja tugevneb. Õhutemperatuur on meretuulega rannikul kuni 9, sisemaal 12 kuni 17 kraadi.

Neljapäeva öö on kõrgrõhkkonna mõjul sajuta ja nõrga tuulega. Õhutemperatuur on 0 kuni 5 kraadi. Päeval taganeb kõrgrõhkkond lõuna poolt survet avaldava madalrõhkkonna tõttu. Õhtupoolikul pilvisus tiheneb ning saartel ja Lõuna-Eestis suureneb vihma võimalus. Tuul pöördub idakaarde ja tugevneb. Õhutemperatuur on meretuulega rannikul kuni 9, sisemaal 12 kuni 17 kraadi.

Reede öö ja hommik tulevad madalrõhulohu mõjul vihmahoogudega. Päeva peale õhurõhk tõuseb ja sajuhooge on harvem. Tuul pöördub järk-järgult läänekaarde ja tugevneb veidi. Õhutemperatuur on öösel 5 kuni 10, päeval meretuulega rannikul kuni 9, sisemaal 12 kuni 16 kraadi, Ida-Eestini ulatub tõenäoliselt veel soe õhumass ja seal võib tõusta 20 kraadi lähedale.

Laupäev tuleb kõrgrõhkkonna servas pilverünkade ja üksikute sajuhoogudega. Kui õhuvool edelasse pöördub ja suurema sooja Venemaa poole lükkab, siis on meil öine õhutemperatuur 4 kuni 9, päeval meretuulega rannikul kuni 9, sisemaal 13 kuni 18 kraadi. Kui jääb püsima lõunavool, siis saame osa suvisest soojast.

Järgnevatel päevadel püsib erinevate ilmamudelite prognoosarvutustes vastuolulisus. Alljärgnev prognoos arvestab enam läänekaarest survet avaldava jahedama õhumassiga. Kui õhuvool siiski lõunakaarde jääb, siis sel juhul on ilm märksa soojem.

Pühapäevaks muutub kõrgrõhkkond võimsamaks ja hoiab ilma enamasti sajuta. Puhub mõõdukas läänekaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 1 kuni 6, päeval meretuulega rannikul kuni 9, sisemaal 13 kuni 17 kraadi.

Esmaspäeval liigub üle Skandinaavia põhjaalade madalrõhkkond ja selle lohk võib ka Eestit riivata ning üksikuid vihmahooge anda. Puhub võrdlemisi tugev edela- ja läänetuul. Õhutemperatuur on öösel 3 kuni 7, päeval meretuulega rannikul kuni 9, sisemaal 14 kuni 19 kraadi.