Vene ilmaportaali gismeteo.ru andmeil on järgmise nädala lõpus Eestis 5-15 kraadi külma ja kohati sajab lund. Külmalaine kestab pea nädal aega, plusskraadidega ilm jätkub alates 16. jaanuarist.

Norra ilmateenistus yr.no prognoosib järgmiseks nädalaks Eestisse veelgi karmimat külma, sest norrakate andmeil paugub nädala pärast siinmail lausa 17-kraadine pakane. Kui reedel, 10. jaanuaril on oodata viit külmakraadi, siis laupäeval juba 13 ning pühapäeval-esmaspäeval kohati kuni 17 kraadi.

Eesti ilmateenistuse valvesünoptik paarikümnekraadist pakast ei kinnitanud. Tema sõnul on oodata umbes kümmet külmakraadi ning väga raskeid teeolusid.

Reedel läheb kraadiklaas alla nulli ning seejärel hakkab ilm järk-järgult külmenema. Päris külmaks läheb alles pühapäeva öösel, ütles ta Delfile. "Eks ilmamudelitega ole ennegi mööda pandud, aga paistab, et seekord läheb tõesti külmaks - erinevad ilmamudelid kinnitavad miinuskraadide saabumist," selgitas sünoptik.

Ta lisas, et külmaperiood ei tohiks olla püsiv, sest paari päeva pärast läheb ilm taas soojemaks.

Sünoptiku sõnul tekitavad muret hoopis järgmise nädala teeolud, sest sademed tulevad enne miinuskraade alla põhiliselt lörtsina ning järgnev pakane külmutab selle ära. Teeolud muutuvad väga raskeks, hoiatas ta liiklejaid.

Soome ilmateenistuse andmeil muutub ilm järgmisel nädalal külmemaks ning ka Lõuna-Soomes võib lumi maha tulla. Ilm hakkab jahenema neljapäevast alates ning pakane kestab edasi laupäeval ja pühapäeval.

Põhja-Soomes on juba praegu viis kraadi külma, neljapäevast alates paugub seal aga paarikümnekraadine pakane, kirjutab Yle.fi.