Homme jääb Eesti kõrg- ja madalrõhuvööndi piirimaile ning kohatiste vihmahoogude võimalus ulatub 25% ja seda eelkõige päevasel ajal. Puhub mõõdukas lääne- ja loodetuul. Õhutemperatuur on öösel 9 kuni 15, päeval 18 kuni 23 kraadi, kirjutab ilmateenistus oma nädalaprognoosis.

Kolmapäeval nihkub Venemaalt madalrõhkkond meile lähemale, samas tugevneb lääne poolt ka kõrgrõhuala mõju ja nii ulatuvad üksikud sajupilved vaid Ida-Eestisse, sajuvõimalus ~25%. Öösel on tuul nõrk, päeval loode- ja põhjatuul tugevneb. Õhutemperatuur on öösel 9 kuni 15, päeval 18 kuni 23 kraadi.

Neljapäeval katab Eestit madalrõhkkonna läänepoolne serv. On pilvine ja mandril on sajuvõimalus 25-50%, kuid sajuhulgad on väikesed. Tugev põhjakaare tuule lisab jahedust. Õhutemperatuur on öösel 11 kuni 16, päeval 17 kuni 20°C, Eesti lääneservas, kus pilvisus on hõredam kuni sooja kuni 23 kraadi.

Reedel ilmakaardil muutusi pole, jätkuvalt on Eesti madalrõhuala kauges lääneservas. Kohati sajab hoovihma, suurem ~50% on sajuvõimalus Kagu-Eestis. Puhub nõrk ja mõõdukas põhjakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 9 kuni 15, päeval 19 kuni 24 kraadi.

Nädalavahetuse ilm sõltub sellest, kui kaugele põhja liigub Venemaa madalrõhuala kese. Kui see jääb Volgamaale, ootab meid nädalavahetusel ja uue algul hoo- ja äikesevihmadega soe suveilm. Madalrõhkonna põhjapoolsema asendi puhul on meil hoovihmadega jahedapoolne ilm.

Laupäeval ja pühapäeval süveneb Eesti kohal Venemaa madalrõhulohk koos frontaaltsooniga. Mitmel pool sajab vihma, suureneb ka äikeseoht, sajuvõimalu 40-75%. Põhjakaare tuul nõrgeneb ja pühapäeval pöördub tuul idakaarde. Õhutemperatuur on öösel 11 kuni 16, päeval 18 kuni 23 kraadi, pühapäeval võib Venemaal asuva madalrõhkkonna keskme lõunapoolse asendi korral meile saabuda soojem õhumass ja õhutemperatuur tõuseb Ida-Eestis 27 kraadini.

Esmaspäeval moodustub 50-75% tõenäosusega üle Eesti lääne idasuunaline madalrõhuvöönd ja hoovihmad jätkuvad. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga. Õhutemperatuur on öösel 12 kuni 16, päeval 19 kuni 24 kraadi.