Kolmapäeval eemaldub madalrõhkkond Põhja-Venemaale ja tõusva õhurõhu foonil tugevneb Läänemere kohal kõrgrõhkkond. Kohati sajab veel hoovihma. Puhub lääne- ja loodetuul öösel 2–7, põhjarannikul kuni 12 m/s, päeval sisemaal 5–10, saartel ja rannikul puhanguti kuni 14 m/s. Õhutemperatuur on öösel 9 kuni 13, päeval 17 kuni 22 kraadi.

Neljapäeval tugevneb kõrgrõhkkonna mõju. Ilm on sajuta ja pilvi on vähe. Loode- ja põhjatuul ulatub öö hakul rannikul veel puhanguti 14 m/s, pärast keskööd nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel 7 kuni 12 kraadi. Päeval jõuab Skandinaaviasse liikunud soe õhumass loodevoolus Eestisse ja õhutemperatuur tõuseb 22 kuni 25 kraadini, vaid meretuulega rannikul on jääb napilt alla 20 kraadi.

Reede tuleb kõrgrõhkkonna servas kuiv ja võrdlemisi selge taevaga. Põhja poolt survestava madalrõhkkonna mõjul tugevneb läänekaare tuul 5–12, päeval Hiiumaal ja põhjarannikul läänetuul puhanguti 15 m/s. Õhutemperatuur on öösel 10 kuni 15, päeval 24 kuni 28, meretuulega rannikul kuni 20 kraadi.

Laupäeval on suurem kõrgrõhkkonna mõju. Öö on sajuta. Päeval liigub üle Soome kagusse madalrõhkkond ja selle mõjul lisandub pilverünki. Mõnest võib ka hoog vihma tulla, pole välistatud äike. Puhub võrdlemisi tugev edela- ja läänetuul. Õhutemperatuur on öösel 12 kuni 16, päeval 25 kuni 28, läänekaare tuulele avatud rannikul kuni 20 kraadi.

Pühapäeva öö on kõrgrõhuvööndi mõjul sajuta. Päeva jooksul laieneb Skandinaaviast madalrõhkkonna serv üle mere. Õhtupoolikul suureneb kohatiste vihmahoogude ja äikese võimalus. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga. Õhutemperatuur on öösel 11 kuni 16, päeval 20 kuni 25 kraadi, päikeselisemates piirkondades paar–kolm kraadi enam.

Esmaspäeval möödub Eestist põhja poolt madalrõhkkond ja vihmapilved jõuavad ka meile, äikese võimalus on suur. Õhutemperatuur on öösel 12 kuni 17 kraadi. Päeval läheneb jahedam õhumass ning edela- ja läänetuul tugevneb. Kiirema õhuvoolu korral on sooja 18 kuni 23, Lõuna-Eestis kuni 25 kraadi. Kui aga õhuvool aeglustub, siis püsib südasuvine kuumus.

Teisipäeval tugevneb uuesti kõrgrõhkkonna mõju ja saju võimalus on väiksem. Tõenäoliselt on kuumus eemaldunud ja temperatuurifoon tavapärasele lähedane – öösel kuni 15 kraadi, päeval paar–kolm pügalat üle 20 kraadi.