Homme ulatub Lääne-Euroopast kõrgrõhkkonna idaserv üle Läänemere Venemaale. Samal ajal liigub madalrõhkkond Grööni merelt mööda 70. laiuskraadi itta. Suurem sajuala Eestini ei ulatu, küll aga tugevneb kahe rõhuala piirimail lääne- ja edelatuul päevaks 5-12, saartel puhanguti 14, põhjarannikul 16 m/s. Õhutemperatuur on öösel 3 kuni 9, maapinna lähedal langeb nulli ümbrusse, meretuulega rannikul jääb 10 kraadi piiresse, päeval on sooja 17 kuni 19 kraadi. Edelatuulele avatud rannikul on jahedam.

Neljapäeval püsib Eesti kahe rõhuala piirimail. Päeval võib kohati hoovihma sadada. Puhub edelatuul ja läänetuul 5-10, puhanguti 14 m/s, päeval on puhanguid põhiliselt põhjarannikul. Õhutemperatuur on öösel 7 kuni 12, päeval 18 kuni 20, meretuulega rannikul kuni 15 kraadi.

Reedel madalrõhkkonna mõju väheneb. Ilm on enamasti sajuta, vaid päevasel ajal võib tekkida pilverünki, millest mõni võib vihmahoo puistata. Läänekaare tuul on tuntav. Õhutemperatuur on öösel 5 kuni 10, päeval 17 kuni 22, meretuulega rannikul 15 kraadi ümber.

Laupäev tuleb kõrgrõhkkonna servas sajuta. Tuul puhub lõunakaarest. Lisandub soojemat õhku. Õhutemperatuur on öösel 8 kuni 13, päeval 20 kuni 25 kraadi, Lõuna-Eestis võib veel paar kraadi kõrgemale tõusta.

Pühapäeval kandub Eesti kohale madalrõhuvöönd ühes vihmahoogude ja äikesega ning tõukab südasuvise sooja kaugemale. Tuul pöördub edelasse ja on tuntav. Õhutemperatuur on öösel 10 kuni 15, päeval 17 kuni 22 kraadi, kui soe õhumass visamalt vastu peab, siis Lõuna-Eestis võib 25 kraadi ümbrusse tõusta.

Esmaspäeval jääb viimase versiooni kohaselt ülekaalu edelavool ja selles jätkub suhteliselt sooja õhu vool Eestisse. Öösel on saju võimalus väiksem. Päeval lisandub lõuna poolt niiskust ning pärastlõunal suureneb hoovihma ja äikese tõenäosus. Õhutemperatuur on öösel 9 kuni 14, päeval 19 kuni 24 kraadi.

Teisipäevaks jõuab Kesk-Euroopast väike madalrõhkkond Eesti kagupiiri lähistele ja toob kaasa vihmapilved. Madalrõhkkonna trajektoorist sõltub sajuala ulatus ja intensiivsus ning seda täpsustame järgnevatel päevadel. Tuul pöördub põhjakaarde ja ilm muutub jahedamaks. Õhutemperatuur on öösel 10 kuni 15, päeval 15 kuni 18 kraadi.