Madalrõhkkonna poolt meie suunas teele saadetav laussajuala libiseb üle Eesti ööl vastu laupäeva. Laupäeva päeval rebib tugev tuul pilved aga ribadeks ja annab võimaluse päikesel taas rohkem särada. Vihmapilvi napib ka pühapäeval. Õhk püsib võrdlemisi soe, mistõttu öökülma ohtu ei ole ja päevane õhutemperatuur tõuseb 13 kuni 17 kraadini.

Esmaspäeval jõuab Norra mere madalrõhkkond Põhja-Jäämerele ja selle jõud raugeb. Samas liigub Islandilt Norra merele juba järgmine tsüklon ja selle edasine teekond kulgeb esialgsete plaanide kohaselt üle Lapimaa Venemaale. Seega püsib esmaspäeval Eestis väike hoovihma võimalus, tuul on mõõdukalt puhanguline ja õhumass soe.

Teisipäeval jääme Venemaale lahkuva madalrõhkkonna tagalasse ja meile avaneb külm põhjavool. Õhurõhk tõuseb ja külmas õhumassis moodustub Läänemeremaade kohale kõrgrõhuala, mis toob meile kolmapäevaks-neljapäevaks vaikse ja kuiva ilma. Õhutemperatuur võib öösiti taas mõnel pool kergesse miinusesse langeda ja päevased näidud on võrreldes eelnevate päevadega tagasihoidlikumad.

Ilmateenistuse 4 ööpäeva prognoos

Reede

Päeval on pilves selgimistega ilm. Kohati sajab hoovihma. Edelatuul tugevneb 7-12, saartel ja rannikul 12-17, õhtul puhanguti 21-23 m/s. Õhutemperatuur on 13 kuni 15 kraadi.

Laupäev

Öösel on pilves selgimistega ilm. Sajab vihma. Puhub edela- ja läänetuul 7-12, puhanguti 15, saartel ja rannikul 13-18, puhanguti 21 m/s. Õhutemperatuur on 7 kuni 13 kraadi.

Päeval on vahelduva pilvisusega ilm. Kohati sajab hoovihma. Puhub lääne- ja loodetuul 7-12, puhanguti 15, saartel ja rannikul 13-18, puhanguti 21 m/s, õhtupoolikul tuul veidi nõrgeneb. Õhutemperatuur on 12 kuni 16 kraadi.

Pühapäev

Öösel on vahelduva pilvisusega ilm. Kohati võib vähest vihma sadada. Puhub läänetuul 5-12, saartel ja rannikul puhanguti 15 m/s. Õhutemperatuur on 7 kuni 13 kraadi.

Päeval on vahelduva pilvisusega ilm. Kohati võib sadada hoovihma. Puhub läänetuul 5-12, saartel ja rannikul 15 m/s. Õhutemperatuur on 13 kuni 17 kraadi.

Esmaspäev

Öösel on vahelduva pilvisusega olulise sajuta ilm. Puhub läänekaare tuul 5-11 m/s. Õhutemperatuur on 8 kuni 13 kraadi.

Päeval on vahelduva pilvisusega olulise sajuta ilm. Puhub läänekaare tuul 5-11 m/s. Õhutemperatuur on 13 kuni 16 kraadi.