Ilmateenistuse sünoptiku sõnul on märts jõudnud lõpusirgele ja see möödub madalrõhkkondade dikteerides.

Sombune ja sajune nädalavahetus

Täna osalevad Eesti ilma kujundamises kaks erinevat õhukeerist. Venemaal laiub võimas antitsüklon, mis mahutab endas kuivemat ja külmemat õhku ning ulatub oma lääneservaga Baltimaadeni.

Samas on Skandinaavias koha sisse võtnud madalrõhkkond ja selle idaserv surub kõrgrõhkkonda üha kaugemale Venemaale.

Madalrõhkkond kannab endas soojemat ja niiskemat õhku, mistõttu tõmbub taevas täna Eesti kohal kõikjal tihedalt pilve ja paljudesse kohtadesse on oodata vihmasadu. Tuul on jõulisem hommikupoolikul ja õhusooja jagub 5 kuni 8, Lõuna-Eestisse 10 kraadi ringis.

Laupäevaks on madalrõhkkond liikunud edasi põhja poole, kuid selle väheaktiivne lohk ulatub Eestini ja ilm püsib üsna sombune. Tuul rahuneb ajutiselt ja õhusooja on Lääne-Eestis alla 10 kraadi, ida pool tõuseb kohati 12-kraadini.

Pühapäeval avaldab meie ilmale mõju lääne poolt lähenev uus madalrõhkkond. Niiske õhukeerise idaservas hakkab kagu- ja lõunatuul taas tugevnema ning oodata on ka uusi sajupilvi. Õhutemperatuur langeb veidi ja päevased näidud jäävad kõikjal alla 10 kraadi.

Kevadriided jäägu veel kappi ootele

Uuel nädalal vahetub märts aprilli vastu, kuid ilma kujundamisel jäävad ohjad endiselt madalrõhkkondade kätte. Ülekaalus on pilvine, sajune ja tuuline ilm. Õhusooja on kesiselt, mistõttu peavad kevadriided veel mõneks ajaks kappi ootele jääma.

Küll aga läheb õhemaid riideid vaja neil, kes lähipäevadel Lõuna-Hispaaniasse või -Portugali reisida plaanivad. Nimelt tõuseb õhutemperatuur seal 20 kuni 25 kraadini, uuel nädalal aga juba 25 kuni 30-kraadini, kujunedes nii lähipäevadel Euroopa kõige soojemaks piirkonnaks.