Homme püsib sajuta ja võrdlemisi nõrga lõunakaare tuulega ilm. Öö on jahe ja temperatuur langeb õhus 3 kuni 9 kraadini, maapinna lähedal aga 0 kraadi ümbrusse, rannikul on sooja kuni 13 kraadi, päeval 16 kuni 20 kraadi.

Pühapäeval ulatub Skandinaavia põhjatipust madalrõhuala lohk üle Läänemere, milles areneb uus madalrõhkkond. Öö on selge, vaikne ja jahe, kuid päeval lisandub läänetaevasse pilvi. Vihmavõimalus suureneb õhtul Saare- ja Hiiumaal. Tuul puhub lõunakaarest ja veidi tugevneb. Õhutemperatuur on 15 kuni 19 kraadi.

Pühapäev on ühtlasi ka viimane päev, mil tubaste tegevuste asemel viimasest päikesepaistest tuleks rõõmu tunda, sest esmaspäeval jõuab sügis ametlikult Eestisse.

Esmaspäeval laieneb madalrõhuala serv üle Eesti. On pilves ja aegajalt sajab vihma. Öösel puhub mõõdukas kagu- ja idatuul, hommikuks pöördub tuul põhjakaarde ja päeval tugevneb põhja- ja loodetuul mandril 5-11, saartel ja rannikul pealelõunal 10-15, puhanguti 19 m/s. Õhutemperatuur on öösel 4 kuni 10, rannikul kuni 13, päeval 11 kuni 15 kraadi.

Teisipäeval liigub madalrõhuala ida–kagusse, selle järel kandub meile põhjast külm õhumass. Hooti sajab vihma, puhub jätkuvalt väga tugev loode- ja põhjatuul, mis alles õhtuks vaibub. Õhutemperatuur on öösel pilves taeva all 4 kuni 11, päeval vaid 8 kuni 12 kraadi.

Ülejäänud nädal tuleb veelgi jahedam kui järgmise nädala algus. Kolmapäeva ööseks lubavad sünoptikud suisa -4-kraadist temperatuurinäitu.

Ent suvi pole lõppemas ainult Eestis. Soome sünoptikud ennustavad sügise tulekut juba pühapäeval, mil põhjanaabritel temperatuurid järsult alanevad. Samuti on järgmisel nädalal Soomes oodata lumesadu.