Homme eemaldub madalrõhkkond Volgamaade poole ja selle järel pöördub õhuvool põhjakaarde. Siin-seal sajab lörtsi ja vihma. Öösel puhub mõõdukas läänekaare tuul, päeval pöördub tuul põhjakaarde ning õhtu poole veidi tugevneb. Õhutemperatuur on öösel -1 kuni +4, päeval 4 kuni 9 kraadi.

Laupäeval võib tõusva õhurõhu foonil sajuhooge vaid üksikuid olla. Öö on suuremal osal Eestist sajuta, päeval on mandril kohati lühiajalisi sajuhooge nii vihma kui lumekruupidena. Loode- ja põhjatuul on sisemaal võrdlemisi nõrk, Põhja- ja Lääne-Eesti rannikualadel ulatuvad puhangud 12-13 m/s. Õhutemperatuur on öösel -2 kuni +3, päeval 4 kuni 9 kraadi.

Pühapäeva öö on kõrgrõhuharja mõjul sajuta. Õhutemperatuur on -2 kuni +3 kraadi. Läänekaare tuul tugevneb ning see on märgiks Skandinaavia põhjatipust lähenevast madalrõhkkonnast. Hommikuks jõuavad selle sajupilved Eestisse, sajab nii lörtsi kui vihma, idapoolsetes maakondades algul ka lund. Päeva jooksul liigub sajuala üle Eesti. Tuul lühiajaliselt nõrgeneb, rannikualadel pöördub loodesse ja põhja ning tugevneb. Õhutemperatuur on 3 kuni 7 kraadi. Õhtul sadu lakkab, tuul pöördub kõikjal põhjakaarde ning on puhanguline.

Sadada võib lumekruupe

Esmaspäeval madalrõhkkond eemaldub ja läänepoolse kõrgrõhkkonna mõju tugevneb. Venemaale jääb aga tiirlema madalrõhuala ning kahe rõhuala piirimail valitseb tugev põhjavool.

Eesti kohale võib jõuda hoogsajupilvi. Õhumass on võrdlemisi külm ning sadada võib nii vihma kui lumekruupe. Põhjakaare tuul on tugevam öösel, päeval tasapisi nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel -3 kuni +2, päeval 4 kuni 8 kraadi.

Teisipäeval tugevneb Skandinaavias kõrgrõhkkonna mõju ja saju võimalus on väiksem. Puhub mõõdukas läänekaare tuul. Õhutemperatuur on öösel -4 kuni +2 kraadi, päeval lisandub soojemat õhku ja temperatuur tõuseb 6 kuni 12-kraadini.

Kolmapäeva öö on kõrgrõhkkonna servas sajuta ja rahulik. Õhutemperatuur langeb -1 kuni +3-kraadini. Päeval läheneb Lapimaalt madalrõhkkond. Ilm muutub pilvisemaks. Sadu jõuab kas pärastlõunal või õhtul. Puhub tugev läänekaare tuul. Õhutemperatuur on 8 kuni 13 kraadi, meretuulega rannikul on jahedam.

Neljapäeval madalrõhkkonna mõju väheneb ja saju võimalus väheneb. Puhub võrdlemisi tugev lääne- ja loodetuul. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni +5, päeval 6 kuni 11 kraadi.