Laupäeva öö on sajuta. Päeval saavad Eesti kohal kokku loodevoolus liikuv jahedus ja Skandinaaviast lähenev soojem õhumass. Kahe erineva õhumassi kokkupuuteala ümbritseb tihedam pilvekiht. Hommikupoolikul võib saartel ja läänerannikul kohati nõrka vihma sadada, pärastlõunal on Mandri-Eestis vihmahood laialdasemad ja sajuhulk võib suurem olla. Tuul puhub öösel põhjakaarest ja on tugevam põhjarannikul, hommikuks nõrgeneb ning päev tuleb rahulik. Õhutemperatuur on öösel 4 kuni 9, maapinnal võib aga kohati nulli kraadi lähedale langeda, päeval on sooja 12 kraadist põhjarannikul kuni 17 kraadini sisemaal, Lõuna-Eestis võib veel paar kraadi kõrgemale tõusta.

Pühapäeval jõuab Skandinaaviasse madalrõhkkond ja laieneb üle Läänemere ning toob meile kohatisi vihmahooge- öö hakul on võimalus suurem Ida-Eestis, päeva jooksul on üksikute sajuhoogude võimalus üle Eesti. Hilisõhtul läheneb merelt tihedam sajuala. Õhutemperatuur on 4 kuni 7, Ida-Eestis võib maapinna lähedal nulli ümbrusse langeda, meretuulega rannikul ja ka Eesti lõunaservas on sooja kuni 10 kraadi. Päeval jõuab soe õhumass ja kui hommikupoolikul on õhutemperatuur vaid 12 kuni 17 kraadi, siis pärastlõunal tõuseb järk-järgult 18 kuni 23 kraadini, kus päikest enam, seal võib veel paar kraadi kõrgemale kerkida. Tuul on keskpäevani nõrk, pärastlõunal pöördub lõunakaarde ja saartest alates tugevneb.

Uus nädal tuleb sajuta, kuid jahedam

Esmaspäeval liigub madalrõhkkond Botnia lahe äärest Laadoga taha ja selle servas sajab meil öösel hooti vihma ning lõõtsub tugev edelatuul. Õhutemperatuur on 10 kuni 15 kraadi. Päev tuleb kaugeneva madalrõhkkonna tagalas harvemate sajuhoogudega. Tuul pöördub loodesse ning on iiliti tugev. Õhutemperatuur on 15 kuni 17, Lõuna-Eestis kuni 20 kraadi, pärastlõunal põhjarannikult alates muutub ilm jahedamaks.

Teisipäeval liigub üle Eesti kõrgrõhuhari. Öö on sajuta ja vaikne. Õhutemperatuur langeb 4 kuni 9 kraadini, maapinnal pole välistatud ka null kraadi. Päev on samuti suuremal osal sajuta, üksnes Eesti lääneserva võivad õhtupoolikul vihmapilved riivata. Õhutemperatuur on 13 kuni 17 kraadi, meremõjuga rannikul on jahedam.

Kolmapäevaks on prognoosarvutused muutunud vastuoluliseks. Kui jätkub eelnevate päevade tendents, siis on mõjusam kõrgrõhkkond ja ilm on sajuta, rahulik ning jahe - öine temperatuur on 3 kuni 8, rannikul kuni 10 kraadi, sisemaal langeb maapinnal nullkraadi ümbrusse, päeval on sooja 12 kuni 17 kraadi. Kui aga madalrõhkkond Skandinaaviast edasi Soome suudab tungida, siis toob see meile vihma, teeb tugevat lõuna- ja edelatuult ning hoiab temperatuurifooni ühtlase - öine miinimum siis alla 10 kraadi ei lange ning päevase maksimumi piiriks jääb 15 kraadi.

Neljapäevane ilmaseis on üksmeelsemalt kaldumas madalrõhuvööndi kasuks ning tõenäolisem on sajuhoogudega ilm. Võimalik on läänekaare tuule tugevnemine. Õhutemperatuur on öösel 6 kuni 11, päeval 12 kuni 17 kraadi.

Reede jääb Eesti kõrg- ja madalrõhuvööndi piirimaile. Kohati sajab hoovihma. Puhub mõõdukas läänekaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 4 kuni 8, maapinnal on võimalik null kraadi, rannikul on sooja kuni 11, päeval 15 kuni 19, meremõjuga rannikul kui 13 kraadi.