Orkaan Hilde peaks Norrasse jõudma veel täna õhtul, kirjutab Ilta-Sanomat. Tormi ajal on karta ülitugevaid, kuni 40-50 m/s tuulepuhanguid, mis kergitavad merelained kuni 15 meetri kõrguseks.

Tormi teelt on praeguseks evakueeritud hulk inimesi, kirjutab Norra väljaanne VG. Statoili Njord A naftaplatvorm on evakueeritud ning ajalehe andmeil on see ajaloos esimene kord, kui see jääb tormi tõttu mehitamata.

Võimud on hoiatanud rannikul paiknevaid majapidamisi, et nad püsiksid tormi ajal siseruumides. Ohutuse tagamiseks on suletud teid ning peatatud praamiliiklus.

Norrasse jõuab orkaan täiel võimsusel kohale arvatavasti kell 22 kohaliku aja järgi (kell 23 Eesti aja järgi).

Orkaan Hilde toob endaga kaasa paduvihma ning juba praegu on Norra mõnes piirkonnas tänavad üle ujutatud. Tormi kartuses on mitmed laevafirmad jätnud oma kruiisilaevad sadamasse varju.

Norrast liigub torm edasi Rootsi ja Soome suunas. Rootsi meteoroloogid hoiatasid tormi ning lumetuisu eest. Sünoptikute andmeil on Rootsis oodata kuni 25 m/s tuult.

Soome meteoroloogid on norrakate Hilde nimetanud torm Einoks. Eino jõuab Soome pinnale homme hommikul kella kuue ajal.

Ka  Eesti ilmateenistus hoiatab, et öö jooksul tugevnev tuul paisub hommikuks tormiks, mis kohati kimbutab kuni 25 m/s tuulepuhangutega.

Taanis registreeriti oktoobri lõpus Simone-nimelise orkaani ajal aegade tuulerekord - nimelt mõõdeti seal tuulepuhangu kiiruseks 54 m/s.

Üle 32,7 m/s tuulepuhangutega tormi loetakse orkaaniks.