Kuigi ametlikud andmed laekuvad ilmateenistusele kella 20.30 ajal õhtul, siis ilmateenistuse valvesünoptiku sõnul on praegu juba näha, et Tallinnas ja Pärnus tuleb kindlasti rekord. Teised piirkonnad on sünoptiku sõnul kohati nö piiri peal.

Kella 15 ajal oli ilmateenistus mõõtnud näiteks Tallinnas Harku jaamas 15,1 soojakraadi, Pärnus Sauga jaamas ja Tartus Tõravere jaamas 14,4 soojakraadi, Narvas ja Võrus 15 kraadi sooja ning Jõhvis 14,5 kraadi sooja. Kõige soojem oli kella 15 ajal Kehras, kus mõõdeti 17,1 kraadi sooja.

Riigi ilmateenistus võrdleb iga konkreetse päeva maksimaalseid temperatuure 150 aasta lõikes.

Järgnevate päevade ilm muutub aga samm-sammult külmemaks ning kulmineerub nädalavahetusel kevade kohta krõbedate külmakraadidega.

Neljapäeval liigub tugevnevas läänevoolus madalrõhkkond Norra merelt Barentsi merele ja laieneb servaga üle Skandinaavia ja Soome. Kõrgrõhkkond eemaldub Kesk-Venemaa poole. Öö on rahulik ja kuiv ning võrdlemisi selge, vaid laiguti on õhukesi kõrgeid pilvi. Õhutemperatuur on 0..-4, rannikul kuni +3°C. Päeval lisandub pilvevinet, kuid sadu meile ei ulatu. Edelatuul tugevneb 5-12 m/s. Õhutemperatuur on 9..13, meretuulega rannikul kuni 5°C.

Reedel liigub madalrõhulohk üle Eesti ja selle järel algab külmema õhu sissevool. Öö ja ennelõuna on sajuta. Pärastlõunal suureneb lörtsi või vihma võimalus. Tuul pöördub edelast läände ja loodesse ja on mõõdukas, vaid Hiiumaa ja Põhja-Eesti rannikualadel ulatub puhanguti 12 m/s. Õhutemperatuur on öösel -2..+3, päeval 3..8°C.

Laupäeval tungib põhjakaarest arktiline õhumass Läänemere äärde. Siin-seal sajab lund ja lörtsi, öö hakul kohati ka vihma. Põhja- ja kirdetuul tugevneb. Õhutemperatuur on öö hakul -2..+2, hommikuks langeb kõikjal alla 0°C, päeval on -2..+2°C. Õhtul taevas selgineb ja tuul nõrgeneb.

Pühapäeval liigub Skandinaavia kohal külmas arktilises õhumassis tekkinud kõrgrõhkkond Läänemere kohale. Ilm on enamasti sajuta. Öö on võrdlemisi nõrga tuule ja selge taevaga. Õhutemperatuur langeb -4..-10°C-ni.

Päev on sajuta, aga lisandub pilvi ning õhtul võib Loode- ja Põhja-Eestis ka lund sadada. Tuul pöördub edelasse ja tugevneb. Õhutemperatuur on -2..+2°C.

Hea lugeja, anna teada, kui kõrgeks temperatuurid sinu kodukohas tõusid! Kirjuta meile aadressile rahvahaal@delfi.ee. Oodatud on ka kõik pildid ja videod!