Täna öösel langes õhutemperatuur Eestis kõige madalamale külmapealinnas Jõgeval ultudes -15 kraadini. Samasugune oli temperatuur ka mujal Eestis, kõikudes -13-14 kraadi juures.

Külmaks jäävad ööd kõikjal Eestis kogu nädala jooksul, kõikudes vahemikus umbes 5-10 kraadi alla nulli. Homme ja ülehomme võib hommikul sadada ka kerget lund ja päeval lörtsi.

Päevased temperatuurid on märksa soojemad ja teisipäeval võib sooja tulla isegi 4 kraadi. Päevaseid temperatuure hoiab kõrgemal see, et päike käib üle taeva juba kevadisel režiimil. Päevad on märksa pikemad ja päikesekiirte langemise nurk samuti sooja kiirgamisele soodus. Tänu sellele on päeval õhusoojus nulli lähedal või isegi pigem plusspoolel ja lumehanged, kus neid veel on, sulavad edasi.

Postiivseks faktoriks on ka see, et Soome laht pole enam jääs ja seetõttu jahutab ka meri õhku vähem.

Päikesepaistelist ilma ei luba aga täies mõõdus nautida kohati peaaegu tormini tõusev tuul, mis põhjarannikul ulatub puhanguti 17 meetrini sekundis. Tuul puhub loodest ja on seetõttu kõle. Tuule tõttu tundub ka õhk mõne kraadi võrra külmem. Sisemaal on tuul samuti tugev, aga mitte päris tormine.