Kolmapäeval püsib Läänemere ja Lõuna-Skandinaavia kohal kõrgrõhuala ning selle serva mööda kandub loodevoolus niiskust, mis hoiab taeva enamasti pilvise. Mõnes kohas pudeneb ka veidi lund ja lörtsi, rannikul nõrka vihma. Tuul puhub läänest ja loodest 5–12, puhanguti 15, päeval rannikul kuni 18 m/s, õhtul tuul nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel –3 kuni 1, rannikul kuni 3, päeval 0 kuni 4 kraadi.

Neljapäeval laieneb madalrõhkkond üle Läänemere. Siin-seal pudeneb veidi lund ja lörtsi ning võib ka vihma tibada. Tuul öösel vaibub, päeval lõunakaare tuul tugevneb veidi. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel 0 kraadi ümber (–2 kuni 3 kraadi). Õhtul madalrõhkkonna surve suureneb ja sadu muutub tihedamaks.

Reedel liigub madalrõhkkond üle Botnia lahe Soome poole. Toob meile ööks lund ja lörtsi, hommikuks läheb sadu saartel üle vihmaks ja päeval ka mandril. Tuul puhub öösel valdavalt lõunast, päeval pöördub edelasse ja tugevneb puhanguti 15, rannikul kuni 20 m/s. Õhutemperatuur on öö hakul mandril 0 kuni –3, saartel ja läänerannikul kuni 4 kraadi, päeval tõuseb 4 kuni 8 kraadini.

Laupäeval madalrõhkkond kaugeneb. Kohati sajab nõrka vihma. Puhub tugev edela- ja läänetuul, puhanguid on öösel 18, päeval 15 m/s, õhtul nõrgeneb. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel 4 kuni 8 kraadi.

Pühapäeva öö on kõrgrõhuharja mõjul sajuta ja mõõduka läänekaare tuulega. Kuid hommikuks jõuab juba uus madalrõhulohk ja toob vihma. Edelatuul tugevneb uuesti puhanguti 15, päeval saartel kuni 20 m/s. Läänevool kannab meile sooja juurde ning õhutemperatuur on öösel 2 kuni 6, päeval 5 kuni 9 kraadi.

Esmaspäeval hoiab üle Skandinaavia põhjaosa liikuv madalrõhkkond edelatuule tugeva, puhanguid on 15, rannikul 20 m/s. Kohati sajab veidi vihma. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel 4 kuni 9 kraadi.

Teisipäeval, 22. detsembril püsib Eesti lõuna pool oleva kõrgrõhuala ja üle Põhja-Skandinaavia kulgeva madalrõhuvööndi piirimail. Puhub tugev edelatuul. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel 3 kuni 8 kraadi.

Jõuluaegset ilmaprognoosi ilmateenistus veel avalikustada ei julge, kuna alanud on väga muutliku ja heitliku ilma periood. „Meil on oma arvamused olemas, aga see ei ole üldse kindel, sest me näeme, kuidas mudelid päev-päevalt muutuvad,” rääkis sünoptik, kes palus seetõttu jõuluilma prognoosi veel paar päeva oodata. Ta nentis, et ilm võib päeva pealt muutuda. „Ilmal on alati üllatused varuks.”