Riigi ilmateenistuse andmetel mõõdeti täna varahommikul kella 5 paiku Tuulemäel -18,6 kraadi, Põlvamaal Korelas -17,1 kraadi ning Võrus -16,6 kraadi. Tartus Tõraveres ja Narvas oli -15,4 kraadi ning Tallinn-Harkus -12,3 kraadi. Kõige soojem oli Vilsandil, kus mõõdeti -9,7 kraadi.

Hommikul kell 10.00 olid temperatuurid üle Eesti küllaltki sarnased varahommikuste rekordiliste külmakraadidega. Tuulemäel mõõdeti -18,3 kraadi, Võrus -16,2 ja Tartus -14,4. Tallinnas oli aga läinud veelgi külmemaks, Harku jaamas mõõdeti -12,4 kraadi.

Eestis on mitmekesine vaatlusvõrk, millesse kuuluvad 13 meteoroloogiajaama (MJ) – Haapsalu, Jõgeva, Jõhvi, Kuusiku, Lääne-Nigula, Pakri, Pärnu-Sauga, Tartu-Tõravere, Türi, Valga, Viljandi, Võru, Väike-Maarja; siis 8 meteoroloogia- ja hüdroloogiajaama (MHJ) – Kihnu, Kunda, Narva-Jõesuu, Ristna, Ruhnu, Sõrve, Vilsandi, Virtsu; üks aeroloogiajaam – Tallinn-Harku; üks järvejaam – Tiirikoja; 2 rannikujaama – Roomassaare ja Heltermaa; 6 sademete mõõtejaama – Altja, Koodu, Massumõisa, Otepää, Tudu, Tuulemäe ning üks soojaam – Tooma.

Vaatlusvõrku kuulub samuti 60 hüdromeetriajaama. Nende põhiülesanne on anda hüdroloogidele infot jõgede voolurežiimist, veetemperatuurist, üleujutustest jne. Enamikel nimetatud jaamadest (varasemaist mõõdupostidest) on olemas ka õhutemperatuuriandurid. Nende näidud tekitavadki sageli segadust ilmahuviliste seas. Talvel registreerivad hüdromeetriajaamad madalamat õhutemperatuuri, kui mõne kilomeetri kaugusel asuv „päris“ ilmajaam: külm, raskem õhk valgub sügavatesse jõeorgudesse. Nii mõõdeti näiteks 2013. a. 20. jaanuari hommikul mitmes hüdromeetriajaamas väga madalat õhutemperatuuri. Elva jõe orus oli viis kraadi külmem kui lähedal asuvas Tõraveres, mis teatavasti asub tasasel platool.