Kõige külmem on ilm Ida-Eestis, kus teisipäeval ja kolmapäeval langeb temperatuurinäit 15 külmakraadini. Norralaste ilmaportaal Yr.no lubab samas ka Tallinnasse teisipäevast neljapäevani päeva kõige külmemal hetkel 11 külmakraadi.

Hea uudis on aga see, et külmakraadid toovad välja ka päikese, nimelt lubavad eri riikide ilmajaamad järgmisel nädalal vähemalt neljapäevani Eestisse ilusat päikesepaistelist ilma.

Järgmisel nädalavahetusel aga saabub taas soojem laine ning temperatuurinäidikud tõusevad nulli lähedale ja paljudes kohtades on ka plusskraadid.

Eesti ilmateenistus lubab järgmiseks seitsmeks päevaks samuti suuri temperatuurikõikumisi.

Kolmapäeval nihkub kõrgrõhuhari Eesti kohale. Kohati sajab nõrka lund või lörtsi, saarte rannikul võib ka tiba vihma tulla. Puhub mõõdukas läänekaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 0..-4, meretuulega rannikul kuni +1, päeval -1..+2°C.

Neljapäeval on Venemaa kohal kõrgrõhkkond ja selle serv ulatub Balti riikide kohale. Samal ajal avaldab Skandinaavia looderannikult survet madalrõhuala. Kahe rõhuala piirimail lõunakaare tuul tugevneb. Kohati võib veidi lund või lörtsi sadada. Õhutemperatuur on öösel -2..-7, rannikul võib olla 0°C lähedal, päeval 0..-3°C.

Reedel püsib Eesti kohal kõrgrõhkkonna loodeserv, samal ajal Soome kohale kandub väike hääbuv madalrõhkkond. Kohati sajab vihma ja lörtsi. Puhub võrdlemisi tugev edela- ja lõunatuul. Õhutemperatuur on öösel 0..-5, päeval -1..+1°C.

Laupäeval on Eesti kohal väheaktiivne rõhuväli. Kohati võib veidi lund ja lörtsi sadada. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga. Õhutemperatuur on öösel 0..-4, saarte rannikul kuni +1, päeval -1..+1°C.

Pühapäeval tugevneb Põhja-Venemaa kohal kõrgrõhkkond ja Läänemere poolt avaldab survet madalrõhuala. Kahe rõhuala piirimail sajab kohati nõrka lund ning kagu- ja idatuul tugevneb. Õhutemperatuur on öösel 0..-4, saartel kuni +1, päeval -3..+1°C.

Esmaspäeval tugevneb kõrgrõhkkonna mõju. Ilm on enamasti sajuta ja taevas järk-järgult selgineb. Kagutuul on öösel veel tugev, päeval nõrgeneb. Õhutemperatuur on -2..-7, Ida-Eestis kuni -10°C.

Teisipäev tuleb kõrgrõhkkonna vahetus läheduses sajuta ja nõrga lõunakaare tuulega. Tänastel andmetel kandub üle Eesti külm õhumass ja selgema taeva korral langeb õhutemperatuur öösel -6..-11, Ida-Eestis -15°C ümbrusse, päeval tõuseb -2..-7, Ida-Eestis -10°C-ni.