Laupäeva öö on kõrgrõhkkonna mõjul põhiliselt sajuta ja rahulik. Õhutemperatuur on saartel -7..-12, mandril -15..-20, kohati langeb kuni -25°C-ni. Päeval võib Lääne-Eestis veidi lund sadada. Tuul pöördub lõunasse ja edelasse ning pisut tugevneb, saartel võib olla õhtul puhanguid 14 m/s. Õhutemperatuur tõuseb saartel ja läänerannikul -2..-8, Kesk- ja Ida-Eestis -10..-15°C-ni.

Pühapäeval läheneb Läänemerelt madalrõhulohk. Öösel hakkab alates saartest lund sadama ja ka tuiskab, sest edela- ja lõunatuul tugevneb 5-10, saartel ja looderannikul puhanguti 14 m/s. Õhutemperatuur on saartel ja läänerannikul -3..-7, mandril -8..-12, Ida-Eestis öö hakul kuni -16°C. Päeval laienevad lumepilved üle Eesti, kohati tuiskab. Õhtul muutub saartel sadu vesisemaks. Lääne-Eestis tekib jäiteoht! Tuul pisut rahuneb ja puhub lõunakaarest. Õhutemperatuur tõuseb saartel ja läänerannikul -1..+1, sisemaal -2..-7, Ida-Eestis kuni -10°C-ni.

Esmaspäeva öö ja hommik on madalrõhuvööndi mõjul lumesajuga, saartel võib ka lörtsi tulla ja on libeduseoht! Päeval saju võimalus väheneb. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga. Õhutemperatuur ööpäeva jooksul Lääne-Eestis -1..-6, Kesk- ja Ida-Eestis -5..-10°C.

Teisipäeval liigub Norra merele uus madalrõhkkond ja selle serva mööda kandub soojem ja niiskem õhumass Läänemere äärde. Lumena algav sadu läheb saartel üle lörtsiks ja vihmaks, päeva peale muutub sadu vesiseks ka mandril. On jäiteoht! Tuul on paisub võrdlemisi tugevaks, puhub lõunast ja edelast, pärastlõunal pöördub järk-järgult läände. Õhutemperatuur öö hakul Lääne-Eestis -2..-7, Kesk- ja Ida-Eestis -9..-14, pärast keskööd tõuseb, päeval Lääne-Eestis 0..+3, Kesk- ja Ida-Eestis kuni -3, õhtul tõuseb 0°C ümbrusse.

Kolmapäeva öösel liigub üle Eesti väike kõrgrõhuhari. Saju võimalus on väiksem ja läänekaare tuul on mõõdukas. Päeval jõuab üle Läänemere järgmine madalrõhulohk, toob lörtsisaju, päeva peale saartele ja õhtul ka mandrile vihma. Libeduseoht püsib. Lõuna- ja edelatuul uuesti tugevneb. Õhutemperatuur öösel -2..+3, päeval 0..+3°C.

Neljapäeval jõuab Läänemere õhuruumi uus osatsüklon, tõstab lähenemisel tugevaks edelatuule, eemaldumisel loodetuule. Tänaste prognoosarvutuste kohaselt kulgeb madalrõhkkonna teekond üle Eesti või Eestist põhja poolt. Sel juhul toob meile sooja õhumassi, lörtsi- ja vihmasaju ning hoiab õhutemperatuuri plusspoolel.

Reedel võib lahkuva madalrõhkkonna järel meile üürikeseks veidi jahedam õhumass jõuda ja ööks õhutemperatuuri veidi alla 0°C langetada, päev on 0°C lähedane. Kohati võib lund ja lörtsi sadada.