Venemaa portaali Gismeteo prognoosi kohaselt on algava nädalalõpu ja järgmise nädala ilm Tallinnas veel vihmane ja vahelduva pilvisusega. Samas soojakraadid küündivad päeval kohati isegi 15 kraadini.

Alates 9. maist läheb aga selle prognoosi kohaselt ilm tõeliselt suviseks. Sisuliselt iga päev kuni maikuu lõpuni paistab päike ja sooja on vahemikus 14-21 kraadi.

Norra ilmaportaali yr.no pikem prognoos ulatub aga 9. maini ning kuigi selle järgi on Tallinnas soojakraadid mõnevõrra tagasihoidlikumad, on selgelt märgata, et ilm muutub iga päevaga üha soojemaks.

Näiteks on 4. mai õhtupoolikul oodata 15 kraadi sooja ning järgnevatel päevadel jääb õhtune soojatemperatuur samuti vahemikku 12-14 kraadi.

Eesti ilmateenistuse pikim prognoos on aga vaid nädalane, kuid seegi lubab juba mõnusaid soojakraade. Selle kohaselt on laupäeval tugevam põhjapoolse kõrgrõhkkonna mõju. Eesti idapiiri lähistele ulatub aga Venemaalt madalrõhulohk. Öö on enamasti sajuta ja selgem. Virumaal on pilvisem ja võib hoovihma sadada. Õhutemperatuur langeb -1 kuni +3 kraadini, meretuulega rannikul ja kui Kirde-Eestis pilvisem on, siis jääb +5 kraadi piiresse. Päeval sajab kohati hoovihma, võimalus on suurem Virumaal ja ka Harjumaal. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga. Õhutemperatuur on 11 kuni 16 kraadi, paar-kolm kraadi jahedam on hoogsaju all ja ka meretuulega rannikul.

Pühapäeval on Eesti kohal kõrgrõhuväli. Öö on olulise sajuta. Päeval võib kohati hoovihma sadada. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga. Õhutemperatuur on öösel +1 kuni +6, kohati võib nulli ümbrusse langeda, päeval 12 kuni 17, meretuulega rannikul 8 kraadi.

Esmaspäeval püsib Eesti kohal kõrgrõhuväli. Öö on sajuta. Päeval muutuvad tingimused rünksajupilvede arenguks soodsamaks ja hoovihma võimalus suureneb. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga. Õhutemperatuur öösel +1 kuni +6, päeval tõuseb 14 kuni 17 kraadini, meretuulega rannikul kuni 10 kraadi.

Teisipäeval kandub kõrgrõhuala serva mööda lõuna poolt soojust ja niiskust lisaks. Päeval sajab hoovihma, on äikesevõimalus. Kagutuul muutub saartel veidi tugevamaks. Õhutemperatuur on öösel +2 kuni +7, päeval 12 kuni 17, meretuulega rannikul kuni 10 kraadi.

Kolmapäeval suureneb madalrõhkkonna mõju. Öösel on sadusid harvem, päeval laialdasemalt. Tuul puhub valdavalt idakaarest. Õhutemperatuur on öösel +3 kuni +8, päeval 8 kuni 13 kraadi. Kui püsib kaguvool, siis on ilm jätkuvalt soe ja temperatuur tõuseb üle 15 kraadi.

Neljapäevane prognoospilt on veelgi vastuolulisem. Kui õhuvool lühiajaliselt edelasse pöördub, siis on ilm jahedam ja õhutemperatuur tõuseb kraad kuni kolm üle 10 kraadi piiri. Kui püsib kaguvool, siis on sooja 15 kuni 18 kraadi. Kõrgrõhkkonna serva mööda võib jõuda niiskust ja sel juhul püsib hoovihma võimalus.