Täna kell 9 oli äikesekaardilt näha, et äikesetorm on meist kagu poolt möödumas. Äike läks peamiselt üle Läti, riivates Kagu-Eestit.

Äikesekaart kell 9 hommikul

Hommikul kella 10.20ks oli suurem äike Baltimaadest möödunud ning esines vaid lokaalseid tormipuhanguid.

Äikesetormi liikumine kell 10.20

Täna on pilves selgimistega ilm. Paljudes kohtades sajab hooti vihma, kohati on äikest. Tugevam võib olla sadu ja äike Kagu-Eestis ja Peipsi järve ümbruses.

Õhtuks tõmbub taevakaar laiguti selgeks. Tuul pöördub kagust läänekaarde 4-10, õhtul põhjarannikul puhanguti 14 m/s, äikese ajal võib olla tugevamaid tuulepuhanguid. Õhutemperatuur on 18 kuni 23 kraadi.

Päästeamet manitseb: "Head inimesed, pöörake kindlasti tähelepanu ilmastikuoludele. Tugeva tuule, vihmasadude või äikese korral ärge seadke ennast asjatult ohtu, kui vähegi võimalik püsige pigem siseruumides. Liikluses arvestage sellega, et teedele võivad langeda puud. Koduses majapidamises püüdke õuest kokku korjata lahtised esemed või kinnitage need kindlalt."

Ilmateenistus andis esimese taseme tormihoiatus üle Eesti. Ilm võib teatud olukordades olla ohtlik. Arvesta sellega, kui sinu tegevus on ilmast mõjutatud ja jälgi edasist ilmaprognoosi.

Vaata ka äikesekaarti!