Jõululaupäeval on ilm üle Eesti miinuspoolel ning pilves selgimistega ilm. Paiguti sajab kerget lund. Ilm püsib üle Eesti -1 ning -6 külmakraadi vahel. Tuul puhub maru - rannikul kohati kuni 15 meetrit sekundis.

Öösel püsib ilm pilves, väikese lumesajuga. Hommikul jõuab saartele ja Loode-Eestisse lume- ja lörtsisadu. Rannikul püsib tuul vali.

Homme vastu hommikut laieneb Norra merelt Skandinaavia põhjatippu aktiivne madalrõhkkond ning selle serv katab Eesti. Ühes sellega jõuab siia pehmem õhumass ning hulgaliselt niiskust. Saartelt ja Loode-Eestist algav lume- ja lörtsisadu liigub päeva jooksul üle mandri kagu suunas.

Homme keskpäeval laieneb lörtsisadu ning Lõuna-Eestis võib tuisata. Kasvab jäiteoht Kesk- ja Lääne-Eestis, kus temperatuurinäidud kerkivad plusspoolele. Kagu-Eestis võib selgimiste korral siiski jääda temperatuurinäit -12 kraadi juurde.

Kolmapäeval tõuseb temperatuurinäit terves Eestis. Päeval kerkib saartel temperatuurinäit nelja kraadini, mujal Eestis jääb nulli ringi. Jõululaupäevaks maha sadanud lumi ähvardab aastavahetuseks ära sulada, sest nädala lõpuni püsib temperatuur öösiti miinuses ning päeval tõuseb plussi - see toob üheaegselt libeduse ning lörtsi.

Teeilmakeskus edastas ilmastikupildi homse keskpäeva seisuga. "Sademed on sinises alas lumisemad, lörts/jäised sademed lillas alas ning vihm rohelises alas kaardil. Teepinnatemperatuuri värv on kaardipõhjal sinine, mis tähendab miinuskraade. Seega olge homme liikluses eriti ettevaatlikud. Plussis õhutemperatuur ei tähenda veel, et teetemperatuurid samuti plussis oleksid, sest teepinnad soojenevad aeglasemalt kui õhk," manitseti.