Laupäeva pärastlõunal on sõiduolud suurematel riigiteedel valdavalt head, kuid vaatamata hooldetöödele tuleb arvestada nii lumiste kui libedate lõikudega. Õhtul ja öösel võib kohati sadada lund ning teed võivad olla libedad.

Pühapäeva öö tuleb vahelduva pilvisusega ning üksikutes kohtades kerge lumesaju võimalusega. Tuul puhub põhjast ja loodest 3 kuni 10 meetrit sekundis. Õhutemperatuur langeb -4 kuni -10 kraadini, hommikul võib olla selgema taeva all veel külmem.

Päeva esimeses pooles on Eesti kohal kõrgrõhuhari. Ilm on vahelduva pilvisusega, olulise sajuta ning mõõduka läänekaare tuulega. Õhtu poole läheneb Skandinaaviast aktiivse madalrõhkkonnaga seotud lohk. Pilvi tuleb juurde ning Põhja- ja Lääne-Eestis võib veidi lund sadada. Tuul pöördub saartelt alates edelasse ja tugevneb rannikul iiliti 15 meetrini sekundis. Õhutemperatuur on -7°C-st Ida-Eestis -2°C-ni Lääne-Eestis, õhtu poole tõuseb saartel ja mandri lääneosas +1 kuni +3 kraadini.

Esmaspäeval liigub aktiivne madalrõhkkond Skandinaaviast üle Soome kagu suunas ning Eesti jääb selle vahetusse lähedusse. Lumena algav sadu asendub sooja õhu juurdevoolu tõttu kiirelt lörtsi ja vihmaga ning tuuleiilid tõusevad sisemaal 15, rannikul 20 meetrini sekundis. Õhtu poole pöördub tuul loodesse, toob külma õhu ning siis muutub sadu põhja pool taas lumeks. Õhutemperatuur on ööpäevaringselt 0 kuni +5 kraadi vahel, õhtul langeb kiiresti.