Homseks vahetub õhumass üürikeseks jahedama vastu. Tugevneva kõrgrõhkkonna mõjul taevas järk-järgult selgineb ja ilm on sajuta. Õhutemperatuur langeb öösel 0°C ümbrusse (-1..+2°C), meremõjuga rannikul on kuni +4..+5°C, päikeselisel päeval tõuseb kuni 12, Lääne- ja Edela-Eestis kuni 15°C-ni, Virumaal, põhjarannikul ja ka Peipsi ääres jääb kraad-kaks alla 10°C piiri.

Kolmapäeva öö on enamasti selge, kuiv ja rahulik. Õhutemperatuur on -1..+3, rannikul kuni +6°C. Päeval suundub kõrgrõhkkond Venemaa poole ja Skandinaaviast läheneb soojema õhuga madalrõhulohk ning järk-järgult lisandub pilvi, aga ilm on veel sajuta. Tuul puhub valdavalt lõunakaarest ja Lääne-Eesti rannikualadel veidi tugevneb. Õhutemperatuur on 13..16, lõunakaare tuulele avatud rannikul kuni 10°C.

Neljapäeval püsib kõrgrõhkkonna ülekaal, kuid selle serva mööda serva mööda edelavoolus liikuvaist sooja ja niiskema õhumassiga seotud pilvedest sajab siin-seal nõrka vihma. Tuul jääb nõrgaks ning puhub öösel lõunakaarest, päeval on muutliku suunaga. Õhutemperatuur on öösel 6..10, päeval 13..18, rannikul ja ka sajupilvede all langeb 10°C lähedale.

Reedel püsib Eesti kohal kõrgrõhkkonna serv ühes sooja õhumassiga. Kohati võib hoovihma sadada. Lõunakaare tuul on nõrk. Õhutemperatuur on öösel 7..11, päeval 18..21, meremõjuga rannikul tõuseb veidi üle 10°C ümber.

Laupäeval koondub kõrgrõhkkond Läänemere kohale ning hajutab pilved ja hoiab ilma sajuta. Tuul on nõrk. Õhutemperatuur on öösel 7..12, päeval 18..23, meremõjuga rannikul kuni 13°C.

Pühapäeval kõrgrõhkkonna mõju väheneb ja riivav madalrõhulohk lisab niiskust ning võib kohatisi sajuhooge põhjustada. Tuul pöördub põhjakaarde. Õhutemperatuur on öösel 7..12, päeval 15..20, sisemaal kuni 23°C.

Esmaspäeval tugevneb uuesti kõrgrõhkkond ja selgineva taeva all on ilm sajuta. Puhub põhjakaare tuul 2-7 m/s. Õhutemperatuur on öösel 6..11, päeval tõuseb 20°C lähedusse, meremõjuga rannikul on sooja kuni 13°C.