Homme määrab ilma Lääne-Euroopas asuva tsükloni kauge idaserv. Kohati võib veidi lund tulla. Idatuul tugevneb merel ja rannikul õhtul kuni 12 m/s. Rannikul ja jää kohal on pinnatuisku. Külma on öösel –9..-16, päeval –4…-10°C, teatas EMHI.

Reedel hakkab ilma kujundama Läänemere kohal tekkiva osatsükloni ida-, hiljem põhjaserv. Ida- ja kirdetuul tugevneb veelgi, Soome lahel kuni 15 m/s. Lumesadu ja tuisk levivad hommikul üle maa, kõige tihedam sadu võib sattuda Lõuna-Eestisse. Öösel on külma –10…-16, päeval –4…-11°C.

Laupäeval saabub Poola kohale Vahemerelt teed alustanud tsüklon, päeval tekib sellel Läänemere lõunaosa kohal osatsüklon. Tsükloniga seotud tihedam lumesadu jõuab saartele, Liivi lahele ja Lõuna-Eestisse õhtul. Ida- ja kirdetuul tugevneb 10-15 m/s, Soome lahel kuni 20 m/s. Tugev pinnatuisk jätkub kõikjal, õhtul läheb üldtuisuks. Õhutemperatuur on öösel –7…-11, Kirde-Eestis kuni –14, päeval –5…-11°C.

Pühapäeval tsüklon hääbub Läänemere lõunaosa ja Balti riikide kohal, kuid samal ajal põhjalaiustel tugevnev ulatuslik külm kõrgrõhuala hoiab tugevat ida- ja kirdetuult. Lumesadu ja tuisk levib üle Eesti. Kõige karmim võib olukord olla põhjarannikul, kus ida- ja kirdetuul püsib 15-20 m/s.Alles päeva jooksul tuul nõrgeneb. Õhutemperatuur on madal , valdavalt –8…-14°C.

Esmaspäeval tsüklon taandub ida poole. Öösel on tuul nõrk ja muutlik, päeval pöördub kagusse ja tugevneb veidi. Lumesadu hõreneb või lakkab. Öösel on külma -10…-17, päeval –7…-12 °C.

Teisipäeval liigub Põhjamerel süvenenud tsüklon üle Lõuna-Skandinaavia kas otse itta või suundub piki merd põhja poole. Esimesel juhul on oodata tugevnevat ida- ja kirdetuult ning tuisku, teisel juhul tugevneb öösel kagutuul, päeval pöördub tuul lõunasse ja edelasse. Tugevat lumesadu ja tuisku toob ka see olukord. Õhutemperatuur on öösel –10…-17, päeval –2…-5, saarte läänerannikul võimalik 0°C.

Kolmapäeval võib Lääne-Euroopast läheneda uus äge tsüklon. Tuul pöördub edelast itta ja tugevneb. Lumesadu ja tuisk võib õhtul jõuda saartele ja Liivi lahele. Öösel on külma –4…-10, päeval –1…-6°C.