Eesti, Soome ja Norra jaamad oma kodulehel nii pikalt ilma ei prognoosi. Nemad lubavad järgmiseks paariks nädalaks 2-7 soojakraadi. Gismeteo prognoos ulatub aga kaugemale ning selle järgi on Tartu linnas 23. märtsil oodata 16 soojakraadi, järgmisel päeval aga lausa 18 kraadi. Mõne kraadi võrra jahedam, kuid siiski märtsi kohta soe ilm jääb püsima kuni kuu lõpuni.

Gismeteo Tartu kohta

Esialgu ootavad ees aga märksa jahedamad ilmad. Kolmapäeva öösel liigub üle Eesti madalrõhulohk. Sajab lörtsi ja vihma, hommikuks on sadu läbi. Tuul puhub lõunakaarest ja ulatub rannikul puhanguti 14 m/s. Õhutemperatuur on -1..+4°C. Päeval tekib Läti kohal uus osatsüklon ja liigub Eesti poole. Keskpäeval jõuab lõunapiirile sajuala serv ja hakkab vihma sadama. Õhtuks laieneb sadu üle Eesti ja sekka tuleb lörtsi. Tuul puhub idakaarest 2-7 m/s, õhtul pöördub Liivi lahe ääres ja Lõuna-Eestis lõunasse ja edelasse ning tugevneb. Õhutemperatuur on +2..+6°C.

Neljapäeva öösel liigub väike madalrõhkkond üle Eesti. Tuul pöördub kõikjal edelasse ja on tugev. Õhutemperatuur on -1..+2°C. Hommikuks saab tihedam sadu läbi. Päeval tibutab vaid mõnes kohas vihma. Tuul tasapisi nõrgeneb ja pöördub lõunakaarde. Õhutemperatuur on +2..+6°C.

Reedel jääb Põhja-Euroopat katma mitmeosaline madalrõhuala ja selle serva mööda liigub uus osatsüklon üle Läti ja Eesti kagunurga Venemaa poole. Öö hakul sajab vihma ja lörtsi, hommikuks muutub sadu lumisemaks. Päeval on sadusid hõredamalt, sajab enamasti lörtsi, mõnes kohas ka vihma. Õhtul jõuab taas uus tihedam sajuala. Tuul pöördub idakaarest üle põhja läänekaarde. Õhutemperatuur on öösel -1..+1, päeval +1..+4°C.

Laupäeval jääb Eesti madal- ja kõrgrrõhuvööndi piirimaile. Vahetevahel sajab lörtsi, päeval tuleb mõnes kohas sadu ka vihmana alla. Tuul puhub läänekaarest ja on nõrk. Õhutemperatuur on öösel -2..+2, päeval 0..+4°C.

Pühapäeval jõuab edelavoolus Läänemere äärde uus madalrõhkkond ning toob lörtsi ja vihma. Kas madalrõhkkond liigub üle Eesti või suundub Soome edelaranniku suunas - see täpsustub lähipäevadel. Madalrõhkkonna liikumistrajektoorist sõltuvalt on valdavaks kas idakaare või lõunakaare tuul ning ka temperatuurifoon on sellest tulenevalt kas kõrgem või madalam. Õhutemperatuur on öösel 0..+3, päeval +1..+5°C. Kui soojem õhumass Lõuna-Eestini jõuab, siis tõuseb seal temperatuur paar-kolm kraadi kõrgemale.

Esmaspäevane prognoospilt on vastuoluline. Madalrõhkkonna eemaldumisel ja põhja pool tugevneva kõrgrõhkkonna laienemisel Eestini muutub meie ilm talviseks. Sel juhul sajab vahete-vahel lund ning õhutemperatuur on öösel -2..+3, päeva jooksul langeb kõikjal alla 0°C. Kui edelavoolus jätkub sooja õhu vool Läänemere idarannikul, siis püsib temperatuur üle 0°C.