Alates neljandast septembrist tugevneb Valge mere kohal kõrgrõhuala, mille serv laieneb üle Eesti ja hoiab ilma sajuta. Kuu teisel dekaadil taastub lühiajaliselt läänevool ja sajualad jõuavad ka Eestisse. Kuu keskpaiku on aga oodata öökülma. Viimane kolmandik septembrist tuleb aga muutliku ilmastikuga, ent suhteliselt soe aeg, teavitas riiklik ilmateenistus.

Vene ilmaportaal Gismeteo näitab aga Tallinna septembrit üsna sajuselt. Selle kohaselt võib esineda näiteks täna äikest ja terve järgneva nädala vihma, kui välja jätta teisipäev, mil on ainus päikesepaisteline päev kuus. Ülejäänud kuu jooksul on Gismeteo andmetel vaid paar päeva, mil pilves ilm ei too endaga kaasa sademeid.

Norra ilmaportaali yr.no andmetel on samuti Tallinn septembri keskpaigani üsna pilvine, ehkki võrdlemisi sademetevaene ja külm. Yr.no kohaselt algab nädal maksimaalselt 15-16 soojakraadiga, mis päev päevalt hakkab langema ja 11. septembriks oleme omadega 10 kraadi juures. Tõsi, päris õhtuti võib kohati tunda kuni 13 kraadi sooja.

Õhutemperatuuri poolest on Gismeteo lubavam. Kümne kraadini langeb näidik alles septembri viimasel nädalal, kuni sinnamaani on domineerivamateks numbriteks 15 ja 16. Eriti soe on nende andmetelt 12. septembril, kui vihma saatel on sooja 18 kraadi. Samas võib järgmisel laupäeval tulla sooja 17 kraadi, kuid seda koos äikesega.

Homse päeva kohta oskab ilmateenistus ennustada, et päeval on temperatuuri 14-17 kraadi, Lõuna-Eestis lausa kuni 20 kraadi. Põhjarannikul võib kohata tuult lausa kiirusel 18 m/s.

Uus nädal algab tuuliselt, sest Venemaa põhjaaladele koondub võimas kõrgrõhuala, mis toob meile idatuule puhanguid 14-18 m/s. Vihmahooge võib täheldada Lääne- ja Edela-Eestis. Temperatuuri on päeval 15-19 kraadi.

Teisipäeval võib soojust näitav näidik tõusta aga lausa 20ni, idakaare tuul päeva peale nõrgeneb. Rannikul võib aga ööl vastu teisipäeva kohata tuult kuni 15 m/s.

Ööl vastu kolmapäeva võib juba mõnes kohas maapinna temperatuur langeda nulli lähedale, kuid päeval saab tunda jälle kuni 20 kraadist sooja. Ilm iseenesest on sajuta ja õrnalt puhub idakaare tuul.

Ka vastu neljapäeva võivad väiksemad lombid eksisteerimise korral kirmet kanda, sest maapinna temperatuur langeb taas nulli lähedale. Päeval on temperatuuri aga 14-19 kraadi.

Sama soe tuleb ka reede, kuid kohati võib sadada ka vähest vihma.