Soome ilmajaama andmetel liigub neljapäeva öösel tugev ning vihmane front itta, vahendab Yle. Selle mõjul sagenevad tugevad vihmasajud, kuid samas on aegajalt ikkagi ka päikest näha.

Reedel liigub aga riigi kohale eelmisest veelgi tugevam madalrõhkkond, mis toob sajuhood eelkõige riigi põhjaossa. Selle tulemusena võib oodata ka lörtsi või isegi lumesadu. Tuul muutub tugevamaks, eriti mere ääres ja nendes piirkondades võib tekkida ka torm.

Eesti riigi ilmateenistuse teatel oleme meie homme ulatusliku madalrõhuala lõunaservas. Öö on enamasti sajuta, kuid päeval suureneb hoovihma võimalus 50-60%, Kirde-Eestis kuni 90%-ni. Edela- ja läänetuul päeval tugevneb puhanguti 15-18 m/s. Õhutemperatuur öösel 3..9 rannikul kuni 12, päeval 13..16°C.

Reedel liigub üle Skandinaavia ja Soome põhjaosa itta uus aktiivne tsüklon, mis hoiab edela- ja läänetuule jätkuvalt tugeva, kuid sajuvõimalus on väike, alla 50% . Õhutemperatuur on öösel 7..13, päeval 14..17°C.

Laupäeval läheneb Lõuna-Skandinaaviast Läänemerele kõrgrõhuhari. Ilm on sajuta. Öösel puhub tugev loodetuul, päeval pöördub tuul läände ja veidike nõrgeneb. Õhutemperatuur öösel 6..12, päeval 12..15°C.

Pühapäeval ja esmaspäeval liigub üle Eesti kõrgrõhuala. Ilm on sajuta. Esiti puhub nõrk muutliku suunaga tuul, esmaspäeval pöördub tuul kagusse ja veidi tugevneb. Õhutemperatuur öösel 2..7, rannikul kuni 10, päeval 13..16°C.

Teisipäeval eemaldub kõrgrõhuala kagusse, kuid hoiab oma loodeserva Eesti kohal, vaid saartel suureneb päeval vihmavõimalus 50%-ni. Puhub nõrk ja mõõdukas kagutuul. Õhutemperatuur on öösel 3..8, rannikul kuni 11, päeval 14..17°C.

Kolmapäeval jääme Venemaa kõrgrõhuala ja Atlandil pöörleva madalrõhuala piirialale. Kumb neist valitsema saab, sellest sõltub ka vihmavõimalus. Tänased ilmamudelid arvutavad väikse ülekaalu kõrgrõhkkonnale. Sellisel juhul on vihmavõimalus väike (~25% ringis). Puhub mõõdukas kagutuul. Õhutemperatuur öösel 5..11, päeval 14..17°C.