Homme ulatub kaugeneva madalrõhkkonna serv veel Eestini. Öösel sajab kohati, päeval on aga oodata laialdasemalt hoovihma. Puhub tugev edela- ja läänetuul, puhanguid on rannikul öö hakul ja uuesti päeval 15 m/s. Õhutemperatuur on öösel 10 kuni 15, päeval 17 kuni 19 kraadi, teatas ilmateenistus.

Laupäeva ööks tugevneb kõrgrõhkkond ja ilm on sajuta. Tuul nõrgeneb ja selgineva taeva all langeb saabuvas jahedas õhumassis temperatuur hommikuks sisemaal 6 kuni 10 kraadini ja rannikul kuni 14 kraadini. Päeval laieneb üle Läänemere madalrõhkkond ja selle vihmapilved jõuavad ennelõunal Hiiumaale ja Saaremaale ning pärastlõunal mandri lääneossa, õhtu poole liigub vihm edasi kirde-ida poole. Lõunakaare tuul tugevneb rannikul puhanguti 14 m/s. Õhusooja on 16 kuni 20 kraadi.

Pühapäeval liigub madalrõhkkond Soome ja selle servas on Eestis sagedasti vihmahooge. Saartel väheneb saju võimalus keskpäeva paiku, mandri lääneosas pealelõunal ja õhtul ka Ida-Eestis. Tuul puhub öösel lõunakaarest, päeval pöördub läände, Lääne-Eestis loodesse ja puhangud ulatuvad 15 m/s, õhtupoolikul tuul järk-järgult nõrgeneb. Õhutemperatuur langeb öösel sisemaal 10 kraadi ümbrusse, rannikul 15 kraadi lähedale, päeval on sooja 18 kuni 20 kraadi.

Uue nädala õhurõhuväli on päevast-päeva muutunud ja jätkuva ebastabiilsuse tingimustes võib ka lähipäevil prognoos muutuda.

Esmaspäeval üks madalrõhkkond eemaldub, päeval läheneb Skandinaaviast juba uus. Nende kahe vahel tugevneb kitsas kõrgrõhuvöönd ja võib meie ilma suurema sajuta hoida, vaid üksik arenev rünksajupilv võib päeval vihmahoo anda. Jätkub loodetuule nõrgenemine. Õhutemperatuur on öösel sisemaal 5 kuni 10 kraadi, rannikul kuni 15, päeval 16 kuni 20 kraadi.

Kui teisipäeval püsib kõrgrõhkkond ja selle servas on Eestis sajuta ilm. Selge öö korral langeb temperatuur õhus 3 kuni 8, maapinna lähedal aga sel juhul null kraadini. Päeval on pilvi hõredalt ja põhjakaare tuul on võrdlemisi nõrk ning temperatuur tõuseb 16 kuni 18 kraadini.

Kolmapäeval on tänastel andmetel ülekaalus kõrgrõhkkonna mõju. Öö on enamasti selge, vaikne ja jahe ning temperatuur langeb taas õhus 3 kuni 8, maapinna lähedal aga null kraadini ja madalamates kohtades paar kraadi allagi - seega öökülmaoht on suur! Päeval liigub üle Soome madalrõhulohk ja selle vihmapilved võivad ka Eestit riivata. Edelatuul tugevneb. Õhutemperatuur tõuseb 16 kuni 18 kraadini.

Neljapäeval püsib Läänemere ümbruses kõrgrõhuala ülekaal, Soome ja Põhja-Venemaa jäävad aga madalrõhkkonna mõjusfääri. Kahe rõhuala piirimail on meil kohatiste sajuhoogude võimalus. Läänekaare tuul on tuntav. Õhumass vahetub soojema vastu ning temperatuur on öösel sisemaal 7 kuni 12 kraadi, rannikul kuni 15, päeval 18 kuni 21 kraadi.