2005. aastal oli juba enne tormi mereveetase väga kõrge, 130 cm, rääkis sünoptik. Praegu on Pärnu sadamas veetase 50 cm.

Ilmateenistus hoiatas, et veetase hakkab homme hommikul tõusma ja saavutab maksimumi õhtul. Veetaseme prognoositav tõus on 120-140 cm üle keskmise taseme. Pärnu lahes ja Liivi lahe idarannikul kuni Läti piirini võib tõusta 150-170 cm üle keskmise ja sel juhul ületab kriitilise taseme.

Pärnus on veetaseme kriitiliseks piiriks 160 sentimeetrit üle keskmise. Kriitiline veetaseme piir iseloomustab veetaset, mis ei kujuta endast inimestele otsest ohtu. Kriitilisest tasemest ülespoole on võimalikud veekahjustused

Veetaseme tõus üle kriitilise piiri võib üle ujutada rannaäärsed tänavad, mistõttu on sealsetel elanikel soovitav sõidukid rannapiirkonnast eemale parkida ja tõsta vett kartvad asjad kõrgematele kohtadele.

2005. aasta jaanuari algul tõusis vesi 295 cm üle Kroonlinna nulli. Tormis kannatas 775 maja ning Pärnus evakueeriti umbes 300 inimest. 11 inimesel tuvastati alajahtumine ning nad viidi haiglasse. Üks inimene hukkus - Pärnus kukkus 93-aastane naine kodutrepilt õuel lainetavasse vette ja uppus.