Ilmateenistuse sünoptik Merike Merilain kirjutab, et stabiilne kõrgrõhuala keskmega vahetult meie saarte kohal või nende lähedal rõõmustab nii silma kui kõrva ja kogu olemist veel pea nädala.

"Kõrgrõhuala laskuvad õhuvoolud muudavad maapinnalähedase õhukihi üha soojemaks ja nii saame veel sel nädalavahetuses nii mõneski kohas 25 kraadist sooja näha. Alles kolmapäeval näib muutus tulevat läänetsüklonite näol. Kuid põhitsüklon jääb meil tõenäoliselt püsima Põhja-Atlandil ja ainult selle lohud või uued osatsüklonid toovad võib-olla kolmapäeval-neljapäeval kuivale leevendust. Järgmise nädala lõpul näib Kesk-Euroopas tugevnevat taas kõrgrõhuala ja selle keskme itta paigutamise järel võib meid veel isegi lühike kuumalaine riivata," kirjutab sünoptik.

"Ja alles septembri alguspäevil sätib ilm end tsüklonite järgi. Kas see muutus on hüvastijätt suvega või antakse veelgi ilusaid päevi, seda näeb järgmisel nädalal."

Ilmateenistuse 4 ööpäeva prognoos:

Reede öösel on ilm Selge. Paiguti võib tekkida udu. Puhub muutliku suunaga tuul 1-6 m/s. Õhutemperatuur on 4..9, rannikul kohati kuni 13°C. Päeval: Päikesepaisteline ja kuiv ilm. Puhub muutliku suunaga tuul 2-6 m/s. Õhutemperatuur on 20..24°C.

Laupäev öösel on aga ilm selge või vähese pilvisusega sajuta. Puhub muutliku suunaga tuul 1-6 m/s. Õhutemperatuur on 5..10, rannikul kohati kuni 14°C. Päeval: Päikesepaisteline kuiv ilm. Puhub muutliku suunaga tuul 1-6 m/s. Õhutemperatuur on 20..25°C.

Pühapäev öösel on selge ja sajuta ilm. Puhub muutliku suunaga tuul 1-6 m/s. Õhutemperatuur on 8..15°C. Päeval: Selge või vähese pilvisusega sajuta ilm. Puhub ida- ja kirdetuul 2-8 m/s. Õhutemperatuur on 21..26°C.

Esmaspäeva öösel on samuti Selge või vähese pilvisusega sajuta ilm. Puhub idakaare tuul 3-9 m/s. Õhutemperatuur on 9..15°C. Päeval: Selge või vähese pilvisusega sajuta ilm. Puhub idakaare tuul 3-9 m/s. Õhutemperatuur on 21..26°C.