Mõnes varjulises aiasopis on isegi Põhja-Eestis nii õunapuud kui sirelid õied avanud.

Sooja ilma pikka püsimist ja niiskuse vähesust näitab ka tuleohukaart. Kevadiste numbrite järgi valitseb pea kõikjal äärmiselt suur tuleoht. Tärkav rohi pole veel igal pool mullusest kulust jagu saanud. Alles vihmade järel saab ka arvutuse aluseks võtta suvised kriteeriumid.

Näib, et ilm on helde ja pakubki nädalavahetusest alates suhteliselt sooja ja niiske perioodi. Vahemere idaossa Aafrikast saabuv kuum õhk ja Läänemere ning Põhjamere - äärne jahedus saavad kokku Põhja-Itaaliast põhja poole pürgiva tsükloni piirides. Ägedate sadude hoiatused kehtisid eile Bulgaariast Inglise kanalini.

Reedel on suurte sadude vöönd koos madalrõhualaga haaranud maa-ala Krimmist Prantsusmaa keskaladeni. Sadude põhjapoolne piir kulgeb õhtuks juba piki Eesti ja Soome läänerannikut.

Laupäeval on tsükloni põhikese Ukraina kohal, väiksemad osatsüklonid aga Poolas ja Läänemerel, nii et lootus sajuks tekib juba terves Eestis.
Pühapäeval ja esmaspäeval võib üks osatsüklon olla lausa Eesti peal ja sadude võimalus on suur. Teisipäeval see keskus hääbub ja kolmapäeval –neljapäeval on õhurõhuväli Musta mere lähedalt Venemaale saabunud uue tsükloni kauge kontrolli all. Tuult pole ollagi, kuid õhk on juba jahtunud.

Pilvi jagub niiskes õhus palju nii ööks kui päevaks, hoovihmade tõenäosus on suurem päeval, mil tõusvad õhuvoolud tekitavad rünksajupilvi. Öökülma ohtu pole, kuid ka päevasooja on mõõdukalt alla 20 kraadi.