Merilaini sõnul ei sobi tänavuse suve analoogiks 2003. aasta, sest Euroopa kuumalaine jäigi põhjalaiustele tulemata. "Ootame siis, et 2004. aasta on tänavusele suvele lähemal. Ilmamustrid, st. õhurõhkkondade asetus küll sarnane pole, sest siis muutus uputusest päästev kõrgrõhuala augusti algul paikseks kaugemal põhjas ja selle lõunaserva hakkas idatuultega Venemaalt sooja õhku saabuma. Praegu näib lõppude lõpuks kõrgrõhuala tekkivat Läänemere kohal alles 4. augusti paiku."

Enne seda jõuab veel tulla terve rodu vihmaseid ja jahedaid päevi ning öid, lisas sünoptik. "Ning ega sellelegi haprale lootusele kõrgrõhuala näol arvutused pikka iga ei paku ning Põhja-Eesti võib ka seekord kõigest ilma jääda.

Kui ka need ootused vett vedama lähevad, tuleb valida hirmkallis päikesereis või kuldse septembri lootus," ütles Merilain.

Täna on pilves selgimistega ilm. Sajab hoovihma, on äikeseoht. Õhtupoolikul sajuhood lääne poolt alates harvenevad. Puhub läänekaare tuul 4-10, saartel ja rannikul puhanguti kuni 15 m/s. Õhutemperatuur on 16 kuni 20 kraadi.

Homme öösel on pilves selgimistega ilm. Kohati sajab hoovihma. Puhub lääne- ja loodetuul 4-10, põhjarannikul puhanguti kuni 14 m/s. Õhutemperatuur on 7 kuni 13 kraadi. Päeval sajab mitmel pool sajab hoovihma. Puhub lääne- ja loodetuul 4-10, põhjarannikul puhanguti 14 m/s. Õhutemperatuur on 17 kuni 20 kraadi.

Pühapäeva öösel on vahelduva pilvisusega peamiselt sajuta ilm. Puhub lääne- ja edelatuul 4-10 m/s. Õhutemperatuur on 6 kuni 13 kraadi. Päeval on vahelduva pilvisusega ilm. Kohati sajab hoovihma. Puhub lääne- ja edelatuul 4-10, põhjarannikul puhanguti 13 m/s. Õhutemperatuur on 17 kuni 21 kraadi.

Esmaspäeva öösel on pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab hoovihma. Puhub lääne- ja edelatuul 4-10 m/s. Õhutemperatuur on 10 kuni 14 kraadi. Päeval sajab mitmel pool hoovihma, õhtuks saju võimalus väheneb. Puhub lääne- ja edelatuul 4-10, rannikul puhanguti kuni 13 m/s. Õhutemperatuur on 16 kuni 19 kraadi.