Üks väheliikuv kõrgrõhuala asetseb sügaval Venemaal ja teine Lääne-Euroopas, nende vahel aga madalrõhkkond.

"Seeläbi laiub niiske rõhuväli üsna kindlameelselt Euroopa idaserva, sealhulgas ka Baltimaade kohal ning hoiab meie ilma enamuse ajast halli ja sajusena," märkis Meius.

Meiuse sõnul tooks Balkanimaades selline olukord kaasa tõsised üleujutused. Meil ei tule õnneks võidelda loodusjõudude, küll aga kevadväsimusega. 

Lõppeval nädalal ilm Meiuse sõnul oluliselt ei muutu. "Üksikud päikesekiired võivad lühiajaliselt pilvede vahelt läbi tungida, kuid ülekaalus on siiski pilves ja sajune ilm," rääkis sünoptik. 

Tuul puhub tema sõnul valdavalt põhjakaarest ja on sisemaal nõrk või mõõdukas, rannikualadel muutub vahetevahel aga ebameeldivalt puhanguliseks. Õhutemperatuur on öötundidel nullilähedane, päeval on sooja napilt 2 kuni 6 kraadi.

Esmaspäeval võib Eestini ajutiselt ulatuda kõrgrõhuhari ning siis võib taevas rohkem selgineda ja päev ka seeläbi veidi soojem tulla.

Teisipäeval saab madalrõhuala meie lähiümbruses aga taas jõudu juurde ning ilm jätkab kuni uue nädala lõpuni halli, sajuse ja jahedana.

Täna sajab mitmel pool ja kohati on udu

Täna päeval on pilves üksikute selgimistega ilm. Mitmel pool sajab vähest vihma ja lörtsi, ennelõunal ka lund ja kohati on udu. Puhub põhjakaare tuul 2-8 m/s. Õhutemperatuur on 2 kuni 6 kraadi.

Laupäeva öösel on pilves selgimistega ilm. Kohati sajab vähest lund ja lörtsi. Puhub põhjakaare tuul 2-8 m/s. Õhutemperatuur on -2 kuni 2 kraadi. Päeval on pilves ilm. Sajab enamasti lörtsi. Puhub põhja- ja kirdetuul 2-8 m/s. Õhutemperatuur on 1 kuni 4 kraadi.

Pühapäeva öösel on pilves selgimistega ilm. Kohati sajab vähest lund või lörtsi. Puhub idakaare tuul 1-7 m/s. Õhutemperatuur on -4 kuni 1 kraadi. Päeval on pilves selgimistega ilm. Kohati sajab vähest vihma. Puhub ida- ja kirdetuul 1-7 m/s. Õhutemperatuur on 3 kuni 8 kraadi.

Esmaspäeva öösel tuleb vahelduva pilvisusega olulise sajuta ilm. Puhub põhjakaare tuul 2-8 m/s. Õhutemperatuur on -3 kuni 2 kraadi. Päeval on vahelduva pilvisusega olulise sajuta ilm. Puhub põhjakaare tuul 2-8 m/s. Õhutemperatuur on 4 kuni 8 kraadi.