"See torm jõuab küll meieni, kuid mitte selliste mõõtmetega," rääkis sünoptik.

"Eeloleval ööl hakkab tuul tugevnema, sisemaal võib-olla puhanguid kuni 15, saartel ja rannikul on keskmine tuul 15-20 m/s ja hommikul võib olla puhanguid 23-25 m/s, Saaremaa ja Hiiumaa läänerannikul võib olla ka kuni 28 m/s," kirjeldas sünoptik ja lisas, et torm peaks vaibuma hakkama pühapäeva õhtul.

Tõenäoliselt tuisku karta ei ole. "Öö hakul võib täna oodata tugevamat lume- ja lörtsisadu – kas ta siis tuiskab, oleneb sellest, kui kiiresti tuul tugevneb. Prognoosi järgi pärast keskööd, kui tuul on tugev, olulist sadu enam ei ole. Kerget tuisku võib homme päeval olla, mil sajab natuke lund."

"Esmaspäeval on öö hakul veel rannikualadel puhanguid kuni 20 m/s, hommikuks on tuul nõrgenenud ja esmaspäev on sellise mõõduka tuulega. Teisipäeval võib teha rannikualadel puhanguid kuni 15 m/s, aga mitte rohkem – tormituult enam ei ole," kinnitas sünoptik.

Sünoptik märkis veel, et miinuskraadid on just tormi ajal, kuid uuel nädalal on vähemalt päeval oodata plusskraade. "Külmetab täna öösel ja homme, esmaspäeva päeval on saartel temperatuur kohati plussis ja järgnevatel päevadel on öösel kerge miinus ja päeval plusskraadid," täpsustas sünoptik.

Norra valmistub Atlandi ookeanilt täna ennelõunal saabuvaks orkaaniks Ole. Tuul puhub seal prognoosi järgi enam kui 33 m/s ning puhanguti on tuule kiirus enam kui 45 m/s. Lained kerkivad lausa 25 meetri kõrguseks. Kardetakse kahjusid ja inimestel soovitatakse püsida siseruumides.

Soome ilmateenistus hoiatab, et esmalt Norrat tabav torm jõuab ka Soome. "Väga tugevad tormituuled on Soomes laupäeval ja pühapäeva öösel ning varahommikul," rääkis ajalehele Ilta-Sanomat Soome ilmateenistuse meteoroloog Jari Tuovinen. Tuul puhub puhanguti 20 m/s ka Mandri-Soomes.

Delfi lugeja! Saada tormipilte aadressil rahvahaal@delfi.ee või vihje@delfi.ee