"Täna on Läänemere kohale üles rivistunud tuhanded pilveratsanikud, kes päeva jooksul kappavad üle Eesti Venemaale ja jätavad endast mitmele poole maha vesise jälje," sõnas Meius.

Lisaks tegutseb aktiivselt ka tuul. "Kõigepealt pööre kagust edelasse ja siis kiirendus sisemaal kuni 15, rannikul 18 m/s," kirjeldas Meius ja märkis, et tuul viib kaasa ka sooja ilma. "Koos edelatuulega veetakse kaasa raskem ja jahedam õhumass ja selle abil surutakse suvesoe järk-järgult Peipsi taha."

Nädalavahetusel ilm aga Meiuse kinnitusel rahuneb tasapisi. "Laupäeval lõõtsub edelatuul veel üsna jõuliselt ja pilvelaekast pudeneb vihmapärle. Pühapäeval niiskuse hulk õhus kahaneb ja taevakraanid keeratakse suuremas osas Eestis kinni," sõnas Meius.

Uue nädala alguses tuleb meil leppida mõõduka soojavaruga, mis ei tee liiga ei öösel ega päeval. Uuel nädalal pendeldab tuul ida ja lõuna vahel ning on aeg-ajalt puhanguline. Madalrõhkkondade lähedusest tingituna on õhumass ebastabiilne, mistõttu on ilm kord selgem ja kuivem, kord pilvisem ja sajusem. Selgema öö korral langeb öine õhutemperatuur sisemaal 5 kraadi ringi, päevased maksimumid kerkivad 15 kuni 18 kraadi piiresse.

"Kaugele Venemaale tõrjutud suvesoe ootab aga küllakutset ja on võimalik, et uue nädala jooksul ta selle ka saab. Juhul, kui kõrgemates õhukihtides saab valitsevaks lõuna- või kaguvool, siis nädala keskel küllakutse suvesoojale jõustub ja kalendrisügis algab mõne pool Eestis 20-kraadise õhutemperatuuriga," lausus sünoptik.

Reede, 18.09
16 kuni 21 kraadi
Öösel on vahelduva pilvisusega ilm. Kohati on udu. Varahommikul hakkab Lääne-Eestis sadama vihma, võib olla äikest. Puhub lõuna- ja kagutuul 4-11 m/s, hommikul pöördub edelasse ja tugevneb saartel puhanguti 14 m/s. Õhutemperatuur on 14 kuni 18 kraadi. Päeval on pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab hoovihma, võib olla äikest. Pärastlõunal on sajuhooge harvem. Tuul pöördub kõikjal edelasse ja tugevneb 6-12, puhanguti 15, saartel ja rannikul kuni 18 m/s. Õhutemperatuur on 16 kuni 21 kraadi.

Laupäev, 19.09
15 kuni 19 kraadi
Öösel on vahelduva pilvisusega olulise sajuta ilm. Puhub edelatuul 6-12, rannikul ja saartel puhanguti 15-17 m/s. Õhutemperatuur on 11 kuni 15 kraadi. Päeval on vahelduv pilvisus. Kohati sajab hoovihma. Puhub edelatuul 6-12, rannikul ja saartel puhanguti 15-17 m/s, õhtu poole nõrgeneb. Õhutemperatuur on 15 kuni 19 kraadi.

Pühapäev, 20.09
14 kuni 18 kraadi
Öösel on vahelduva pilvisusega ilm. Kohati sajab hoovihma. Puhub edela- ja läänetuul 4-11 m/s. Õhutemperatuur on 8 kuni 13 kraadi. Päeval on vahelduva pilvisusega ilm. Kohati sajab hoovihma. Puhub läänekaare tuul 3-8 m/s. Õhutemperatuur on 14 kuni 18 kraadi.

Esmaspäev, 21.09
13 kuni 17 kraadi
Öösel on vahelduva pilvisusega olulise sajuta ilm. Puhub muutliku suunaga tuul 1-6 m/s. Õhutemperatuur on 4 kuni 10 kraadi. Päeval pilvisus tiheneb. Kagu-Eestis sajab vihma. Puhub ida- ja kirdetuul 2-8 m/s. Õhutemperatuur on 13 kuni 17 kraadi.