Ilmateenistuse valvesünoptik rääkis Delfile, et homme tõotab Tartu maratoni toimumise piirkonnas tulla hea suusailm. "Nõrgad miinuskraadid, sadu ei ole, päike peaks särama. Hommikul päikest veel vast pole, kuid päeva peale tuleb välja," lausus sünoptik.

"Ainuke natuke negatiivne asi on see, et homme puhub seal ida- ja kirdetuul, mis võib külmatunnet suurendada. See on selline tuntav 5-10 m/s tuul ja mäe otsas võib-olla veidi rohkemgi," märkis ta.

Täna on Tartu kandis õhutemperatuur sünoptiku sõnul 0 kuni -1 kraadi ning maapind külmemgi. "Ma ei usu, et seal sula on," sõnas sünoptik, kelle sõnul ei tohiks ka Põhja-Eesti vihmatiba sinna kanti jõuda, nii et praegune lumekogus homseks väheneda ega jäisemaks muutuda ei tohiks.

"Ma arvan küll, et seal ei ole hullem [lumeolu], kui arvati, võib-olla isegi sutsu parem," rääkis sünoptik. "Märkimisväärset sadu pole olnud, võib-olla mõned helbed tulid juurde, tegi natuke paremaks, täna öösel võib ka tulla, aga ma kardan, et Põhja-Eestisse see sadu ei jõua," lisas ta.